mandag den 16. juli 2012

Rutinen slog til i Brasiliens ældste classico

Botafogo og Fluminense spillede lige op, da de to Rio-mandskaber spillede "Classico Vovô" foran sølle 12.703 betalende tilskuere på Engenhão. Derbyet er det ældste af slagsen i Brasilien, og derfor bruger man ordet "Vovô" (bedstefar) til at beskrive opgøret. Det var i det lys meget passende rutinen, der sørgede for målene denne søndag. Fred bragte Fluminense foran i starten af 2. halvleg, men Andrezinho udlignede til slutresultatet 1-1 , da han midt i halvlegen udnyttede et sublimt forarbejde af venstre backen Márcio Azevedo. Det uafgjorte resultat var nok til at holde både Fogão og Fluzão i Top 4, men begge klubber tabte terræn i forhold til topholdet Atlético Mineiro. Fluminense, der er det eneste ubesejrede hold i Serie A, har 3 points op til duksen, mens Botafogo er distanceret med 6.

Vasco da Gama imponerede ingenlunde, da man hjemme på São Januário tog imod den absolutte bundprop fra Atlético Goainiense. Topscoreren Alecsandro sikrede godt nok favoritterne en sejr på 1-0, men Vasco måtte love godt for stolperne og keeper Fernando Prass for at redde de 3 points i hus. Vasco rykker med sejren op på 2. pladsen med 3 points op til rækkens 1. plads, mens Atlético Goianiense fortsat ligger sidst uden sejr i 9 kampe

Flamengo fik lidt oprejsning efter sidste uges nederlag i Fla-Flu-classico, da "O Rubro-negro" (de rød-sorte) hentede en 2-1 sejr i Bahia. Rio-mandskabet måtte spille med en mand i undertal i hele 2. halvleg, men med god fight og en straffesparksscoring af anfører Renato Abreu kunne Flamengo alligevel sætte 3 points ind på kontoen. 1. halvleg bød på et mål til hvert hold: Hernane for Flamengo og den tidligere verdensmester Kleberson for hjemmeholdet. Flamengo rykkede med sejren op på 9. pladsen med tæt kontakt til Top 4, mens Bahia fortsat ligger under nedrykningsstregen efter de 9 spillerunder.