torsdag den 26. juli 2012

Juninho krabbede Vasco til sejr i Rio-derby

Topscorer Alecsandro sørgede med sit ottende mål for, at Vasco da Gama kunne trække sig sejrrigt ud af onsdagens Rio-derby mod Botafogo. Afgørelsen faldt bare 2 minutter før tid efter et lidt specielt oplæg fra Juninho Pernambuco. Midtbanespilleren med den fabelagtige sparketeknik brillerede med lidt krabbefodbold inden at bolden blev skubbet hen til Alecsandro, der sikkert omsatte chancen til slutresultatet 1-0. Spillet var jævnt fordelt mellem de to mandskaber, men Vasco havde flere afslutninger, heriblandt en træffer på stolpen af Carlos Alberto, så på den led var sejren ikke helt ufortjent. Clarence Seedorf spillede 75 minutter for Botafogo, men den hollandske stjernespiller måtte endnu en gang tage til takke med rosende ord og et nederlag på 1-0. Vasco overnatter med sejren på 1. pladsen i Serie A, mens Botafogo som nr. 8 må se afstanden til Top 4 blive forøget til 7 points.

Grêmio høstede også en sejr på 1-0, da man hjemme på Olímpico tog imod ubesejrede Fluminense i onsdagens topbrag. Angriberen Kléber med kælenavnet "O Gladiator" stjal overskrifterne med det afgørende mål midt i 2. halvleg, men også med en dum udvisning kort før tid. Det var Grêmios fjerde sejr i træk, og holdet fra Porto Alegre haler dermed ind på Fluminense. Gremisterne ligger på 4. pladsen med kun et point op til foranliggende Fluminense, mens der i skrivende stund er 5 points op til 1. pladsen.

Internacional hentede som ærkerivalerne fra Grêmio også en 1-0 sejr denne onsdag. Dagoberto sørgede midt i 1. halvleg for kampens eneste mål  i udekampen mod kriseramte Figueirense. Internacional, der netop har solgt landsholdsspilleren Oscar til engelske Chelsea, har nu vundet begge sine kampe under nytiltrådte træner Fernandãos ledelse, og "O Colorado" holder presset på holdene i Top 4. Figueirense har ikke vundet siden den første spillerunde, og holdet fra Florianópolis er nu nede som nummer næstsidst.