torsdag den 19. juli 2012

Corinthians knuste Flamengo

Corinthians tog et skridt mod den bedre halvdel af Serie A, da de nykårede Copa Libertadores-mestre på fremmed græs besejrede Flamengo med 3-0. Midtbanespilleren Douglas blev kampens store profil med 2 mål, begge sat ind i 1. halvleg efter foræringer af hjemmeholdets forsvar, mens Danilo alias ZiDanilo punkterede opgøret lige efter pausen med den tredje scoring. Corinthians havde ingen problemer mod et tamt hjemmehold, og "O Timão" (Det Store Hold) var tættere på 4-0 end hjemmeholdet var på en reducering. Bedste chance tilfaldt Emerson Sheik, men den rutinerede angriber misbrugte et straffespark med godt et kvarter igen. Corinthians rykkede med sejren op som nr. 13, mens Flamengo ligger midt i tabellen som nr. 10.

São Paulo og Vasco da Gama var ligesom ovenstående også en dyst mellem to mandskaber fra de rivaliserende storbyer. Vasco dominerede store dele af kampen og kunne fortjent rejse tilbage til Rio de Janeiro med 1-0 i bagagen. Juninho Pernambucano spillede sin kamp nummer 350 for Vasco, og anføreren med den sublime sparketeknik havde fortjent at gå derfra som matchvinder. Jubilaren fik således testet både målmanden Denis samt træværket, men det blev højre backen Fágner, som trak overskriften på sit mål lige efter pausen. Vasco holder som rækkens nummer 2 presset på Atlético Mineiro i toppen af tabellen, mens São Paulo til gengæld må tilbringe endnu en runde uden for Top 4.

Santos og Botafogo stod for onsdagens tredje São Paulo-Rio-derby. Santos er turneringens mester i uafgjorte resultater, og med 0-0 mod Botafogo nåede "O Peixe" (Fisken) op på den syvende i denne sæson. Hjemmeholdet var uden sin olympiske trio, Neymar, Ganso og Rafael, og med afgang af spillere som Elano (Grêmio), Alan Kardec (Benfica) og Borges (Cruzeiro) er Santos langt fra den power, som klubben lagde sæsonen ud med. Botafogo var uden den skadede angriber Elkeson, og uden ham måtte Rio-holdet for første gang i år gå fra banen uden scoring. Santos ligger stadig nede som nummer 14, mens Botafogo må overlade sin plads i Top 4 til Grêmio.