mandag den 30. juli 2012

Dobbelt Borges bag Cruzeiro-sejr

Cruzeiro tog et skridt nærmere Top 4, da "A Raposa" (Ræven) på den midlertidige hjemmebane Arena Independência slog pokalmestrene fra Palmeiras med 2-1. Angriberen Borges scorede begge hjemmeholdets mål, mens piraten Hernán Barcos fik reduceret for gæsterne. Palmeiras var efterfølgende godt utilfreds med kampens dommertrio. Cruzeiro fik nemlig tildelt et straffespark, hvor det viser sig, at forseelsen blev begået uden for det kriminelle felt, og ved hjemmeholdets anden træffer skulle linjevogteren have overset en offside. Men resultatet står fast uanset højlydte protester eller ej, og Cruzeiro har nu lige som Internacional kun et enkelt point op til Top 4. Palmeiras har ikke vundet en kamp siden pokaltriumfen, og Felipe Scolaris mandskab er nede som nummer tredjesidst.

Santos fik halet sig over nedrykningsstregen med en 2-1 sejr over Ponte Preta. Hjemmeholdet stillede med unge Victor Andrade i startopstillingen, og det 16-årige stortalent viste lovende takter i de 65 minutter, som han var på banen. Victor Andrade er allerede blevet en kæledægge på Vila Belmiro, og angriberen bliver sikkert den næste store stjerne fra talentfabrikken, der kan prale af navne som Robinho, Ganso og Neymar. Santos kan dog takke en importeret spiller for de 3 point mod Ponte Preta"O Peixe" førte længe på det mål, som Bruno Peres satte ind i slutningen af 1. halvleg, men gæsternes topscorer Roger bragte med små 10 minutter igen balance i regnskabet. Nedturen blev dog vendt til optur, da argentinske Miralles med blot 5 minutter igen sørgede for sejrsmålet. I den samlede stilling er Santos nede som nr. 16 med ét point ned til den kritiske streg, mens oprykkerne fra Ponte Preta ligger lunere i svinget som nummer 10 ud af de 20 hold.