fredag den 20. juli 2012

Farlige Fred skriver Fluminense-historie

Fred kan nu prale af at være Fluminenses gennem tiderne mest scorende spiller i den brasilianske Serie A. Den tidligere landsholdsangriber leverede 2 mål i torsdagens 4-0 sejren over Bahia, og dermed nåede Fred op på en samlet saldo på 44 scoringer for "O Tricolor" i den bedste brasilianske fodboldrække. Det er ét mere end Magno Alves, der huserede i Fluminense i 1998-2002.
De 5.395 betalende tilskuere på Engenhão måtte vente en hel halvleg før hjemmeholdet fik hul på bylden. Det blev selvfølgelig Fred, der åbnede ballet på straffespark. Thiago Neves øgede føringen på en sukkeraflevering fra selvsamme Fred, og farlige Fred tog sig kærligt af endnu et straffe inden at Wallace kort før tid lukkede festen med en vaskeægte tåhyler kort før tid.
Fluminense kravlede med sejren op på 3. pladsen i rækken med 3 points op til topholdet Atlético Mineiro, mens Bahia faldt ned som nummer næstsidst ud af de deltagende 20 hold.

Coritiba og Palmeiras spillede 1-1 i det tredje indbyrdes opgør inden for kort tid. Palmeiras vandt i sidste uge den brasilianske pokalturnering med en samlet sejr over netop Coritiba. "O Verdão" (De Grønne) lignede et hold på vej mod endnu en triumf med Patriks scoring efter bare 5 minutter, men Anderson fik bragt balance i regnskabet midt i 2. halvleg. Det ene point betyder, at Coritiba modsat pokalmestrene fra Palmeiras kommer op over nedrykningsstregen efter de nu 10 spillede runder.

Der lød et lettelsens suk på Serra Dourada i Goiânia denne torsdag aften. Den absolutte bundprop Atlético Goianiense høstede nemlig sæsonens første sejr, da "Dragerne" fik ram på gæsterne fra Figueirense med 3-2. Keeperen Márcio (straffe), Felipe og Joílson scorede for hjemmeholdet, mens gæsternes Caio satte begge sine mål ind fra pletten. Sejren var ikke nok til at rokke Atlético-GO fra bundpladsen, men der er nu skabt kontakt til nedrykningsstregen. Figueirense tumler også rundt i den kritiske zone, og holdet fra Florianópolis har ikke vundet en kamp siden den første spillerunde.