mandag den 18. juni 2012

Santos og Corinthians lægger æggene i Libertadores-kurven

Storklubberne Santos og Corinthians har stadigvæk sin første sejr til gode i den brasilianske Serie A. Santos tabte med 1-0 til Flamengo, der satte det afgørende mål ind på straffespark bare 3 minutter før tid ved Bottinelli, mens Corinthians led et nederlag i samme størrelsesorden ude mod Ponte Preta. Oprykkernes sejrsmål faldt kort før pausen ved André Luis, der profiterede af angrebskollegaen Rogers fine forarbejde. Både Santos og Corinthians har 100% fokus på den igangværende Copa Libertadores, og det betyder, at klubberne typisk lufter B-kæderne i den hjemlige liga, således også denne søndag. De magre resultater i Serie A betyder, at både Santos og Corinthians befinder under nedrykningsstregen med hhv. tre og et point ud af 15 mulige, men det kan klubberne indtil videre godt leve med. Men på onsdag skal der være gevinst. Der støder Santos og Corinthians sammen i den altafgørende semifinale i Sydamerikas svar på Champions League. Corinthians har fordelen på sin side i form af hjemmebanen Pacaembu og en 1-0 føring fra det første møde i Santos for en uge siden. Alle æggene er lagt i Libertadores-kurven, og så må man indhente det forsømte i den hjemlige liga på et senere tidspunkt.