mandag den 18. juni 2012

Frisparkskonge snyder Palmeiras for sejr

Palmeiras var uhyre tæt på at høste årets første sejr i Serie A, da man tog imod topholdet Vasco da Gama. Indskiftede Mazinho bragte de grønne på 1-0 godt 11 minutter inde i 2. halvleg, og denne føring holdt næsten hele vejen. Med bare 7 minutter igen fik Vasco tilkæmpet sig et frispark, og rutinerede Juninho Pernambucano svigtede ikke i sin favoritdisciplin. Gæsterne var såmen ved at rende med alle tre points til sidst, men angriberen Alecsandro måtte se sit mål annulleret for off-side. Kampen var mildest talt elendig i den første time, men så kom der gang i sagerne til sidst. Måske ventede de to hold med det gode spil indtil Danmark og Tyskland havde færdigspillet sin kamp ved EM. Med resultatet 1-1 fastholder Vasco sin status som ubesejret tophold i Serie A, mens Palmeiras trods alt fik testet sin defensiv inden torsdagens vigtige pokalsemifinale mod Grêmio. Her har Palmeiras alle esserne på hånden med hjemmebane og en føring på 2-0 efter den første kamp i Porto Alegre.
Grêmio fik ikke den bedste optakt til pokalsemifinalen med et 1-0 nederlag til Náutico. Vanderlei Luxemburgo forsøgte sig med tre angribere, men hverken Marcelono Moreno, Kléber og Miralles havde tur i den. Det havde hjemmeholdets Ronaldo Alves til gengæld, da  stopperen i overtiden headede bolden i nettet til stor jubel for de godt 14.000 betalende tilskuere på Aflitos i Recife. Med resultatet ryger Grêmio ud af Top 4, mens oprykkerne fra Náutico nu ligger midt i tabellen.