søndag den 24. juni 2012

Cruzeiro vandt topkampen over Vasco

Cruzeiro satte sig tungt på 1. pladsen i Serie A, da "A Raposa" (Ræven) besejrede det hidtidige tophold fra Vasco da Gama med 3-1. "Rævene" kom til Rio de Janeiro med selvtilliden i orden efter tre sejre i træk, og serien fortsatte mod det ubesejrede Vasco da Gama, der ellers havde 15.000 betalende tilskuere i ryggen. Argentinske Montillo åbnede scoringen for gæsterne lige før pausen, og formstærke Wellington Paulista bragte Cruzeiro på 2-0 på et følt lop over Fernando Prass midt i 2. halvleg. Stopperen Rhodolfo bragte dog spændingen tilbage i matchen kort tid efter inden at netop indskiftede Anselmo Ramon med 10 minutter igen lukkede kampen med sit mål til 3-1. Cruzeiro topper nu rækken med 14 points ud af 18 mulige, mens Atlético Mineiro og Vasco da Gama følger efter med 13.
Oprykkerne fra Portuguesa fik sin 2. sejr i turneringen, da man hjemme på Canindé besejrede São Paulo med 1-0.  Den tidligere landsholdsmålmand Dida var tilbage på grønsværen efter en pause på godt 2 år, og han fejrede sin debut for klubben med de portugisiske rødder med at holde buret rent. Portuguesa rykkede med sejren op midt i tabellen, mens São Paulo med nederlaget missede chancen for at gå i Top 4. Krisen kradser i storklubben, der i midtugen sagde farvel til Copa do Brasil (pokalturneringen) med et samlet nederlag på 2-1 til Coritiba. Fansene af São Paulo mødte op med klovnenæser til lørdagens kamp, og næserne blev på gennem de 90 minutter. Træner Emerson Leão er en presset mand i klubben.