mandag den 11. juni 2012

Grêmio sagde ja tak til dagens tilbud

Grêmio høstede sin tredje sejr i træk, da man hjemme på Olímpico besejrede de brasilianske mestre fra Corinthians med 2-0. De tre points var dog billigt til salg, idet Corinthians stillede med hele B-kæden til søndagens opgør. "O Timão" (Det Store Hold) spiller på onsdag den første ud af to vigtige semifinaler mod Santos i Copa Libertadores, og en succes i Sydamerikas fornemste klubturnering kræver en udhvilet og skadesfri idealopstilling. Grêmio var ikke sen til at udnytte det gode tilbud. Marco Antônio og André Lima slog til før pausen, og dermed kunne de små 21.000 tilskuere i Porto Alegre nyde 2. halvleg uden flossede nerver. Grêmio rykkede med sejren op på 3. pladsen i Serie A med 3 points op til duksen Vasco da Gama, mens Corinthians til gengæld røg helt til bunds i rækken. Grêmio skal også i aktion på onsdag, hvor det gælder semifinalen mod Palmeiras i den brasilianske pokalturnering, Copa do Brasil
Sao Paulo måtte undvære sin karantæneramte anfører Luís Fabiano i søndagens derby mod Santos, men "O Tricolor" var alligevel stærke nok til at hente en sejr på 1-0. Stopperen Miranda headede den afgørende scoring ind i starten af kampen efter en fin frisparkskombination, der involverede Jádson og Rhodolfo. Man kan godt trække paralleller fra kampen mellem Grêmio og Corinthians. Santos sparede sin idealopstilling pga. den forestående kamp i Copa Libertadores, mens São Paulo stillede med de stærkeste kort trods en kommende pokalsemifinale mod Coritiba. São Paulo er nu noteret for to sejre og to nederlag i Serie A, og det rækker til en foreløbig 7. plads, mens Copa Libertadores-mestrene fra Santos ligger og roder rundt lige over nedrykningsstregen.
Cruzeiro har kun kampene i Serie A at tage hensyn til, og "A Raposa" (Ræven) kan fortsat prale af at være ubesejret i turneringen. I hjemmekampen mod Sport Recife nappede Cruzeiro sin anden sejr i træk, og igen var det Wellington Paulista, som fik rollen som matchvinder. Cruzeiro fik i midten af 2. halvleg tilkendt et straffespark, og Wellington Paulista svigtede heller ikke denne gang fra 11-meterpletten. 1-0 til Cruzeiro, som også blev resultatet i en ikke særligt ophidsende match. Cruzeiro rykkede med sejren op som nr. 5. i Serie A med fire points op til den absolutte top. Det var til gengæld Sports første nederlag i turneringen, og oprykkerne ligger midt i rækken med fem indtjente points i fire kampe.