søndag den 10. juni 2012

Mesterlige Messi afgjorde Super-classico

Lionel Messi strålede med tre kasser, da Argentina besejrede Brasiliens OL-mandskab med 4-3 i lørdagens Super-classico. Selv om der var tale om en venskabskamp var affæren en VM-finale værdig. Begge mandskaber spillede en yderst seværdig gang fodbold på en vanskelig bane. Bolden havde problemer med at hoppe ordentlig på underlaget, og man følte sig nogle gange hensat til en gang futsal. Nu blev det heldigvis ikke banens beskaffenhed, som 81.000 tilskuere på lægterne på MetLife Stadium i New Jersey talte om bagefter, men derimod selve kampen. Holdene skiftedes pænt til at tage føringen undervejs, men da kampen nærmede sig sin afslutning, tog Messi sagen i egen hånd. Den argentinske 10'er afsluttede med 6 minutter igen en flot solotur med at sende et projektil op i det ene målhjørne til slutresultatet 4-3. Lionel Messi har tit fået kritik for sin indsats for landsholdet, men i går demonstrerede Barcelona-spilleren, at klassen er der uanset hvilken trøje, han trækker over hovedet. Messi kan ganske vidst forsvinde ud af store dele af kampen, men når han så dukker op, sker det typisk med matchafgørende aktioner.
Messis navn kom som sagt til at pryde måltavlen tre gange, mens den sidste argentinske scoring blev headet ind af Fernández. De brasilianske mål blev fordelt på Rômulo, Oscar og Hulk, mens Neymar til gengæld måtte gå målløs fra banen. Den unge Santos-angriber havde flere gode aktioner i løbet af de 90 minutter, men den unge Santos-spiller manglede den sidste skarphed foran mål. I den direkte sammenligning med MessiNeymar bare konstatere, at der stadigt er et stykke vej op til titlen som verdens bedste fodboldspiller.
Det brasilianske OL-landshold skal i aktion igen den 26. juli, hvor det gælder Ægypten i den første kamp i den olympiske fodboldturnering. Brasilien må være blandt favoritterne til at stryge helt til tops ved dette års Lege i London. De fire forberedelseskampe har budt på to sejre og to nederlag, men med nogle få justeringer kan landstræner Mano Menezes' mandskab godt hente den eneste titel, som det store fodboldland mangler i sin store samling, nemlig OL-guldet.
Se målene fra lørdagens Super-classico
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar