fredag den 14. marts 2014

Selvmål redder lidt af festen for Brasilien i Libertadores

Atlético-PR reddede noget af æren for de seks brasilianske hold i Copa Libertadores, da 'O Furacão' (Orkanen) besejrede peruvianske Universitario med 1-0 på Estádio Monumental i Lima.

Gæsterne spillede bedst, men holdet fra Curitiba måtte have hjælp til at få bolden det sidste stykke ind over stregen. Det var stopperen Duarte, som midt i 2. halvleg styrede et indlæg fra backen Sueliton ind bag egen keeper lige for næsen af Atlético-topscoreren Éderson.

Den gamle landsholdsbomber Adriano var blevet hjemme i Curitiba med rygproblemer, og 'O Imperador' (Kejseren) kunne foran TV'et glæde sig over holdets anden sejr ud af 3 mulige i Gruppe 1.

Orkan-drengene ligger på 3. pladsen i puljen, kun overgået af The Strongest og Vélez Sarsfield på en bedre målscore. Jo, der bliver hård kamp om de to 1/8-finalepladser. Lyset må til gengæld være slukket for Universitario efter tre nederlag med fællesnævneren '0-1'.

Grêmio var snusende tæt på en sejr i hjemmekampen mod Newell's Old Boys, da backen Pará med blot 10 minutter igen ramte overlæggeren foran de 40.945 betalende tilskuere i Porto Alegre.

Det var det nærmeste gauchoerne kom en scoring mod gæsterne, som startede med Maxi Rodriguez på banen og satte en anden gammel kending, nemlig David Trezeguet på banen i 2. halvleg. Kampen endte 0-0, og 'O Tricolor' fik dermed brudt sin række af lutter sejre i Sydamerikas fornemste klubturnering.

Grêmio fører dog Gruppe 6 med tilnavnet 'Grupo da Morte' (Dødens Gruppe) med 7 points for 3 kampe.Newell's Old Boys og Nacional de Medíllin følger efter med 4 points, mens Nacional fra Uruguay ligger sidst med et enkelt point på kontoen.

Selvom om det kun blev til en enkelt sejr ud af seks mulige for de brasilianske hold i denne runde, ser det alligevel fornuftigt ud i forhold til kvalifikation til knockout-fasen. Alle seks deltagende hold kan i hvert fald selv afgøre om de skal med over i næste fase eller stemple ud inden at løjerne for alvor begynder.