fredag den 21. marts 2014

Brasiliansk mester tæt på sensationelt exit i Libertadores

Torsdagens opgør mellem Cruzeiro og Defensor i Copa Libertadores levede fuldt op til de forventninger, som man måtte have til et 'clash' mellem et fodboldhold fra Brasilien og Uruguay. 

De sma 40.000 betalende tilskuere på Mineirão blev budt på en nervepirrende forestilling med 4 scoringer, 2 udvisninger og en scoring i overtiden, som betyder, at de brasilianske mestre læner sig voldsomt op ad en sensationel eliminering af Copa Libertadores.

Cruzeiro kom foran kort før pausen ved Éverton Ribeiro, som sparkede et frispark direkte op i det ene målhjørne. I seancen op til scoringen var spillere fra de to mandskabet røget i totterne på hinanden, og kampens argentinske dommer løste konflikten ved at sende en mand fra hvert hold i skammekrogen. Det gik ud over Nilton fra Cruzeiro og Malvino fra Defensor.

I 2. halvleg fortsatte underholdningen, og Cruzeiro så ud til at afgøre kampen efter 17 minutters spil, da Júlio Baptista viste noget af sin gamle klasse og sparkede bolden forbi Campaña i gæsternes bur. Baptista havde fået chancen fra start på bekostning af den bolivianske landsholdsangriber Marcelo Moreno, og den brasilianske fodboldveteran spillede en flot kamp for hjemmeholdet.

Defensor lod sig imidlertid ikke knække. Den brasilianske Gedoz, som scorede to gange i sidste uges opgør mellem de to mandskaber, sparkede bolden ind under Fábio bare 3 minutter senere, og i kampens overtid sørgede backen Zeballos for at der blev helt stille på Mineirão. Indskiftede Luna fik en skudmulighed efter en genial frispilning af kampens bedste spiller Arrascaeta, og Zeballos var vaks over returen fra Cruzeiro-keeperen Fábio.

Universidad de Chile fører Gruppe 5 med 9 points foran Defensor med 7, mens Cruzeiro på 3. pladsen er noteret for 4 points. Der resterer bare 2 runder, og 'A Raposa' (Ræven) skal formentlig bruge to sejre for at sikre sig en plads i Top 2 og dermed avancement til knald-eller-fald-kampene. Cruzeiro møder i næste runde Universidad de Chile i Santiago, mens man i den sidste runde tager imod Real Garcilaso, som på det tidspunkt sikkert kun har æren at spille for.

Se målene fra Cruzeiro - Defensor

Nilton og Malvino (4) så begge rødt på Mineirão (Foto: Lance)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar