mandag den 31. marts 2014

Glæde i Santos og chok i Palmeiras

En heldig hånd fra træner Oswaldo de Oliveira sørgede for, at Santos kom i finalen om São Paulo-mesterskabet for imponerende 6. år i træk. Ved stillingen 2-2 og med 5 minutter igen af semifinalen mod Penapolense sendte Santos-træneren den unge Stéfano Yuri på banen i stedet for OL-topscoreren Leandro Damião, og bare 2 minutter efter sin entré bankede angriberen bolden op i trekanten til stor jubel for de 12.409 betalende tilskuere på Vila Belmiro.

Selve kampen var utroligt afvekslende, og holdene skiftedes til at være i teten. Hjemmeholdet kom bedst fra start med et føringsmål af Cícero efter 21 minutters spil, men Guaru (straffe) og Douglas Tangue fik vendt stillingen inden pausen. Favoritter satte tingene på plads efter pausen. Leandro Damião headede udligningen ind et kvarter inde i 2. halvleg, og med bare 3 minutter til straffesparkskonkurrence var det den 19-årige reserveangriber, som reddede finalepladsen til 'O Peixe' (Fisken).

Santos møder i finalen Ituano, som overraskede slog Palmeiras ud i sin semifinale. Marcelinho lukkede munden på de 28.166 betalende tilskuere på Pacaembu, da han med små 10 minutter igen sparkede bolden ind bag hjemmeholdets reservekeeper Bruno, som havde afløst den skadede Fernando Prass i pausen. Det blev i det hele taget en dyr kamp for favoritterne, som også måtte trække sin topscorer Alan Kardec fra banen kort før halvtidshvilen pga. en skade.

Finalen spilles over to kampe. Ituano har fordel af hjemmebane den 6. april, mens Santos som det bedste hold i grundspillet får fordel af at kunne spille på eget græs i returkampen den 13. april. Man siger at alt kan ske i fodbold, men det vil være en sensation af de helt store, hvis ikke Santos den 13. april kan hæve pokalen for 21. gang og dermed komme op på siden af São Paulo i evighedstabellen. Denne føres i øvrigt af Corinthians med 27 sejre, mens Palmeiras har 2. pladsen med 22 triumfer i Campeonato Paulista.

Se målene fra Santos - Penapolense

Stéfano Yuri sikrer Santos en finaleplads for 6. år i træk i staten São Paulo (Foto: Lance)