torsdag den 13. marts 2014

En rød aften for Botafogo i de ecuadorianske højder

Botafogo kan kun takke sig selv for at man tabte onsdagens udekamp til Independiente del Valle fra Ecuador i den 3. runde af gruppespillet i Copa Libertadores.

'O Fogão' havde med et kvarter igen 1-1 på en yderst van(d)skelig bane i Sangolquí, men så fik holdet smidt to spillere ud med mindre end et minuts mellemrum. Stopperen Bolívar hentede sit andet gule kort for en tackling, og backen Edílson protesterede så voldsomt over kendelsen, at han fik direkte marchordre.

Det blev dyrt i de ecuadorianske højder. Independiente de Valle pressede hårdt på for at hente de tre points, og indsatsen blev belønnet i overtiden, hvor kampens bedste spiller Sornoza bragede bolden ind til 2-1 bag den brasilianske landsholdsreservekeeper Jefferson.

Hjemmeholdet havde taget føringen 26 minutter inde i 1. halvleg ved højre backen Christian Nuñez efter et flot oplæg fra Sornoza, men Botafogo fik svaret igen 14 minutter efter pausen, hvor den senere uheldige helt Bolívar sørgede for udligningen med en smuk 'diving header'

Botafogo holder trods nederlaget stadig teten i en uhyre tæt Gruppe 2. Holdet er ligesom Independiente del Valle og San Lorenzo noteret for 4 points, mens Unión Española ligger lige i slipstrømmen med 3 points. Dermed er alt åbent om de to 1/8-finalepladser fra gruppen inden at vi i næste uge tager hul på de sidste 3 spillerunder.