søndag den 4. november 2012

Reservene redder sejr til Grêmio og Flamengo

Grêmio høstede efter 4 uafgjorte kampe i træk endelig en sejr, da Vanderlei Luxemburgos udvalgte slog Ponte Preta med 1-0 foran 40.760 tilskuere på Olímpico i Porto Alegre. Men det holdt hårdt. Hjemmeholdet måtte spille med en mand i undertal i de sidste 20 minutter, og sejrsmålet faldt først i kampens overtiden, da indskiftede André Lima ragede højest blandt venner og fjender efter et hjørnespark. Grêmio ligger fortsat nummer 3 i tabellen med udsigt til spil i Copa Libertadores 2013. Mesterskabet ender med 99% sikkerhed på Fluminense-hænder. Ponte Preta er nede som nummer 12 og skal nok bruge en enkelt sejr i de sidste 4 kampe for at sikre sig endnu en sæson i Serie A.

Flamengo har så godt som løst billet til næste års Serie A efter 1-0 over Figueirense. Også her skulle matchvinderen findes blandt indskifterne. Angriberen Hernane, der afløste Liedson som makker for Vágner Love, kom på banen efter pausen, og han skulle kun bruge et lille kvarter til at sætte bolden i kassen med et kontrolleret spark. Flamengo spillede en dårlig kamp, og de rød-sorte kan takke dels keeperen Paulo Victor samt dommeren Emerson de Almeida Ferreira for de tre points. Førstnævnte præsterede små mirakler mellem stængerne, og sidstnævnte annullerede fejlagtigt to mål af gæsternes Júlio César for offside. Flamengo rykkede med sejren op på 10. pladsen i tabellen med 11 points ned til nedrykningsstregen. Figueirense ligger næstsidst og er så god som sikker på spil i Serie B til næste år.