fredag den 23. november 2012

Mano Menezes får silkesnoren som brasiliansk landstræner

Mano Menezes er fyret af det brasilianske fodboldforbund CBF og er således ikke længere brasiliansk landstræner. Dette blev annonceret efter et møde i Federação Paulista de Futebol (FPF) i São Paulo mellem fodboldpræsidenten José Maria Marin, vicepræsidenten Marco Polo del Nero og chefen for landsholdene Andrés Sanches. Navnet på afløseren vil blive offentliggjort i starten af januar. Tite fra Corinthians, Muricy Ramalho fra Santos og den tidligere landstræner Luiz Felipe Scolari er blandt kandidaterne.
Mano Menezes fik 33 kampe i spidsen for Brasilien med 21 sejre, 6 uafgjorte og 6 nederlag på sit scoreboard (OL-kampene er ikke medregnet). Han vandt som træner Superclassico das Américas 2 gange (en miniturnering mod Argentina), mens det blev til fiasko i Copa América og De Olympiske Lege i London. Den elendige ranking på FIFAs liste tæller også med i den samlede bedømmelse af Mano Menezes' små 2,5 år i den varme stol. En andet kritikpunkt var, at landstræneren ikke har fået opbygget et slagkraftigt hold hmp. Confederations Cup i 2013 og VM året. Mano Menezes udtog 102 spillere i løbet af sin tid som landstræner, og denne zikzak-kurs kom også til at spænde ben for hans videre virke.
Jo, Mano Menezes var en presset mand. Op til onsdagens kamp mod Argentina sagde rygtebørsen, at fodboldpræsidenten Marin faktisk havde dikteret udtagelsen af ligatopscoreren Fred. Tilliden mellem den magtfulde præsident og landstræneren var væk, så helt uventet var fyringen af Menezes ikke.
Mano Menezes ved sin tiltrædelse august 2010
Foto: O Globo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar