fredag den 16. november 2012

Elano amok på linjedommer efter Grêmio-exit

Grêmio fik en bitter afsked med Copa Sul-Americana, da Vanderlei Luxemburgos mandskab tabte returkampen mod colombianske Millonarios med 3-1. Grêmio havde vundet det første opgør i Porto Alegre med 1-0, så Millonarios går videre til semifinalen med en samlet sejr på 3-2. Colombianerne slog først knockout i kampens overtid, da Rentería omsatte et straffespark til kampens slutresultat. Et et-målsnederlag havde ellers været tilstrækkeligt for Grêmio, der havde en trumf i form af et udebanemål. Det tunge exit fik gryden til at koge over for flere Grêmio-spillere, der beskyldte dommeren for at have foræret hjemmeholdet det afgørende straffespark. En rutineret spiller som Elano toppede galskaben, da han i den efterfølgende tumult fældede en linjevogter med et spark i skridthøjde. Grêmio havde dog kun sig selv at bebrejde for den missede semifinaleplads. Holdet kom foran ved Werley, men det hele blev sat over styr efter pausen. Cosme fik sat colombianerne på rette spor med sin udligning, mens den tidligere Internacional-spiller Rentería svingede øksen med 2 mål inden for de sidste 10 minutter. Millonarios møder nu i semifinalen Tigre fra Argentina, mens São Paulo møder chilenske Universidad Católica.