mandag den 5. november 2012

Målkongerne Fabuloso og Fred på tavlen i storkamp

Fluminense har fire matchbolde liggende i kampen om det brasilianske mesterskab, og der skal således gå meget galt, såfremt Rio-holdet ikke kan lade sig kåre som mestre, når turneringen afsluttes søndag den 2. december. Fluminense tog endnu et skridt i den rigtige retning, da "O Tricolor" spillede 1-1 i søndagens svære udekamp mod São Paulo. Hjemmeholdets målkonge Luís Fabiano bragte São Paulo foran i starten af 2. halvleg efter et gevaldigt kiks af stopperen Gum, men ligatopscoreren Fred fik udlignet for gæsterne midt i halvlegen. Også her skulle der en foræring til af Rafael Tolói for at bane vejen for Freds træffer. Det var den tidligere Lyon-angribers 17. scoring i Serie A i denne sæson, og det er et mål bedre end "Fabuloso". Storkampen havde lokket 54.118 betalende tilskuere til Morumbi. De fremmødte fik set en jævnbyrdig affære, der dog ikke levede helt op til de store forventninger. Fluminense fører rækken med 9 points ned til Atlético Mineiro, mens São Paulo på 4. pladsen ligger til at løse billet til Copa Libertadores 2013.

Atletico Mineiro kom endnu længere væk fra titeldrømmene efter søndagens 0-1 nederlag i Coritiba. Hjemmeholdets Deivid afgjorde kampen efter bare 9 minutters spil, da angriberen sikkert eksekverede et straffespark begået mod Éverton Ribeiro. Gæsterne pressede hårdt på for udligningen, men det var Coritiba, der var farligst med et skud på stolpen af anfører Lincoln. Atlético Mineiro holder 2. pladsen i tabellen, og Ronaldinho & Co. må trøste sig med, at klubben er så godt som sikker på spil i næste års Copa Libertadores. Coritiba ligger nu midt i tabellen med god afstand til nedrykningsstregen.