mandag den 12. november 2012

Grêmio nakkede São Paulo på et fuldsat Olímpico

Grêmio kvalificerede sig med en hjemmesejr på 2-1 over São Paulo til næste års Copa Liberta-dores. Olímpico i Porto Alegre var endnu en gang proppet med 45.894 fans, og de fik set sine helte vende 0-1 til samlet sejr. André Lima og Marcelo Moreno afgjorde kampen i 2. halvleg efter, at målmandslegenden Rogério Ceni havde udnyttet et straffespark for São Paulo inden pausen. Ceni har netop forlænget sin kontrakt til udgangen af 2013, og den 39-årige ankerman har nu nettet 106 gange i sin lange karriere. Men festen tilhørte Grêmio og de mange fans. Man håber nu, at træneren Vanderlei Luxemburgo forlænger sin kontrakt, og det samme gælder den 38-årige Zé Roberto med fortid i Bayern München. En anden nøglefigur, nemlig Gilberto Silva er tabt for klubben. Den tidligere landsholdsspiller spiller i næste sæson for Atlético Mineiro. I den samlede stilling rykker Grêmio op på 2. pladsen på bekostning af Gilberto Silvas nye klub, mens São Paulo beholder sin 4. plads. Ceni & Co. bliver dog presset bagfra af Botafogo i kampen om den sidste plads i Copa Libertadores.

Internacional er så godt som ude i spillet om Sydamerikas fornemste turnering. "O Colorado" (De Røde) skuffede endnu en gang sine mange fans med et nederlag på 1-0 til oprykkerne fra Ponte Preta. Målræven Roger afgjorde kampen midt i 1. halvleg. Internacional daler ned til 8. pladsen med 8 points op til Top 4, mens Ponte Preta på 11. pladsen er så godt som sikret endnu en sæson i Serie A.