mandag den 15. oktober 2012

Ikonet Rogério Ceni fejret med sejr og plads i Top 4

São Paulo har kurs mod spil i Copa Libertadores 2013 efter søndagens 2-0 sejr over nedrykningskandidaterne fra Figueirense. Luís Fabiano og Douglas sørgede med et mål i hver halvleg for, at målmandslegenden Rogério Ceni blev fejret på behørig vis. Den snart 40-årige keeper spillede sin kamp nr. 500 på Morumbi i São Paulo-trøjen, og det blev fejret i overværelse af 26.444 betalende tilskuere på det store stadion. São Paulo rykkede med sejren op i den Top 4, der giver kvalifikation til Sydamerikas fornemste klubturnering. Figueirense kæmper en forgæves kamp i den modsatte ende af tabellen. Holdet fra Florianópolis har med 8 runder igen 10 points op til den plads, der udløser endnu en sæson i den bedste brasilianske fodboldrække.

Vasco da Gama led et dyrt 2-0 nederlag ude mod Santos. Resultatet betyder nemlig, at Rio-klubben mister sin plads i Top 4 til São Paulo. Miralles blev gæsternes banemand med et mål i hver halvleg. Det brasilianske landshold havde stjålet en nøglespiller fra hver klub, nemlig Neymar fra Santos og Dedé fra Vasco. Derudover måtte hjemmeholdet også undvære skarpretteren André pga. karantæne, mens sparkespecialisten Juninho Pernumbucano var ude for gæsterne pga. skade. Vasco rykker med resultatet ned som nr. 5 med 2 points op til Top 4, mens Santos rykker op som nr. 9 med 11 points op til de attraktive pladser.