mandag den 22. oktober 2012

Ronaldinho & Co. knækkede Fluminense i årets bedste kamp

Atlético Mineiro og Fluminense spillede denne søndag et vaskeægte topgør i den brasilianske Serie A, og lad mig sige det med det samme: De to mandskaber levede fuldt op til de store forventninger til det store slag. De 20.096 betalende tilskuere på det proppede Independência i Belo Horizonte fik ganske enkelt årets bedste kamp med 5 mål, masser af chancer og de fremmødte måtte hele følelsesregistret igennem. Det blev fortjent Atlético Mineiro, som rendte med sejren på 3-2 efter at have domineret store dele af kampen og vundet skudstatistikken med 27-4. Stopperen Leonardo Silva satte sejrsmålet ind i overtiden efter oplæg fra en storspillende Ronaldinho Gaúcho. Hjemmeholdet måtte kæmpe mod et forhekset mål i 1. halvleg med 2 skud på træværket og et annulleret mål af Ronaldinho til følge. Topholdet fra Fluminense tog efter pausen ufortjent føringen ved Wellington Nem, men fik svaret igen for hjemmeholdet med 2 mål i rap. Med bare 5 minutter igen lignede det tyveri ved højlys dag, da rækkens topscorer Fred fik sat udligningen til 2-2 ind, men "O Galo" (Hanen) fortsatte offensiven og fik sin fortjente bonus til allersidst. Fluminense fører fortsat Serie A, og Fred & Co. har 6 points at tære på i forhold til Atlético Mineiro i de sidste 6 spillerunder. Det burde være nok til køre mesterskabet hjem, men man kan aldrig være helt sikker, når det gælder den brasilianske liga.

I den tunge ende af tabellen fik oprykkerne fra Ponte Preta 3 vigtige points med 1-0 over Santos. Neymar spillede hele kampen, men uden at brillere på sædvanlig vis. I stedet var det hjemmeholdets Luan, der stjal rampelyset med sin scoring efter et lille kvarter. Ponte Preta avancerer med sejren til 13. pladsen i tabellen med 7 points ned til nedrykningsstregen. Santos ligger på en skuffende 11. plads og "O Peixe" (Fisken) skal til at stramme sig an, hvis de skal kvalificere sig til Copa Sul-Americana, den latinamerikanske pendant til Europa League.