søndag den 28. oktober 2012

Clarence Seedorf & Co. straffer bundproppen

Botafogo holdt liv i det spinkle håb om Copa Libertadores, da Clarence Seedorf & Co. udspillede bundproppen Atlético Goianiense hjemme på Engenhão i Rio de Janeiro. Slutresultatet blev 4-0 på mål af den hollandske anfører, Dória, Gabriel samt kometen Bruno Mendes, der leverede sit 5. mål i 4 kampe for Botafogo. Eneste malurt i bægeret var, at Seedorf måtte trække sig kort før pausen med en muskelskade. Botafogo rykkede med sejren op på 6. pladsen i Serie A med 8 points op til den Top 4, der giver adgang til Copa Libertadores 2013. Atlético Goianiense ligger sidst og får formentlig dødsstødet i næste runde.

Vasco da Gama røg ind i sit 5. nederlag i træk med 0-1 ude mod de forsvarende mestre fra Corinthians. Peruvianske Paolo Guerrero afgjorde den hjembyrdige affære et lille kvarter inde i 2. halvleg, da han knaldede en retur i netten bag en chanceløs Fernando Prass. Vasco daler til 7. pladsen i tabellen og har ligesom Botafogo 8 points op til den attraktive Top 4. Corinthians følger lige efter som nr. 8, men "O Timão" (Det Store Hold) er som forsvarende sydamerikanske mestre allerede klar til næste års Copa Libertadores.