mandag den 15. oktober 2012

Fluminense vinder igen på dødbolde

Fluminense holder kursen mod det brasilianske mesterskab efter søndagens 2-1 sejr over Ponte Preta. Hjemmeholdet kom ellers den værst tænkelige start, da Luan bragte gæsterne foran i kampens første minut. Fluminense pressede hårdt på for at få vendt stillingen, og belønningen kom inden for de sidste 11 minutter. Topscorer Fred udlignede et straffespark, mens Gum sikrede hjemmeholdet de 3 points kort før tid, da stopperen nåede højst på et hjørnespark. Fluminense demonstrerede endnu en gang sit vindergen og sine store kvaliteter på dødbolde. Med sejren holder Rio-holdet sin føring i Serie A med hele 9 points ned til rækkens nr. 2, mens Ponte Preta falder ned som nr. 14 med 10 points ned til nedrykningsstregen.

Atlético Mineiro generobrede 2. pladsen i rækken efter 2-1 sejren over Sport Recife. Hugo gav ellers oprykkerne føringen efter et kvarters spil, men indskiftede Leonardo fik vendt lykken med 2 mål inden for kampens sidste 15 minutter. Atlético Mineiro overtog dermed rollen som førsteudfordrer til Fluminense i mesterskabskampen, mens Sport Recife ligner mere end et godt bud på en nedrykker. "Løverne" fra Recife har med 8 spillerunde igen 8 points op til redningen.

Grêmio rykkede nemlig ned på 3. pladsen efter 1-1 hjemme mod BotafogoLéo Gago bankede hjemmeholdet foran direkte på frispark i starten af 2. halvleg, men angrebstalentet Bruno Mendes snød Grêmio for sejren i overtiden. Gremisterne har nu 11 points op til duksen Fluminense, mens
Botafogo på 8. pladsen har hele 11 points op til en plads i Top 4. Copa Libertadores-toget er dermed kørt for Clarence Seedorf & Co.