mandag den 1. oktober 2012

Fred-volley afgjorde dramatisk Fla-Flu-classico

Årets sidste Fla-Flu-classico blev en højdramatisk affære, hvor topholdet Fluminense til sidst kunne ånde lettet op efter en sejr på 1-0 over ærkerivalerne fra Flamengo. Topscorer Fred scorede kampens eneste mål 18 minutter inden i 1. halvleg efter en rigtig Fluminense-specialitet, nemlig en dødbold. Playmakeren Deco sendte et frispark ind omkring straffesparkspletten, hvor Fred dukkede op og slog bolden i kassen på volley. De 30.844 tilskuere på Engenhão blev udover det flotte mål også budt på et brændt straffe af hjemmeholdets Bottinelli og en annulleret scoring af Vágner Love i kampens sidste minutter, og forinden da havde gæsternes Thiago Neves testet træværket i et par omgange. Vi blev selvfølgelig heller ikke snydt for et rødt kort. Det var hjemmeholdets Ramon, der fik noteret sit andet gule kort i overtiden. Jo, det var fremragende underholdning, som de to Rio-mandskaber bød på denne søndag eftermiddag. Fluminense øger med sejren afstanden i toppen, hvor Fred & Co. nu har 6 points ned til Atlético Mineiro på 2. pladsen. Flamengo ligger på 11. pladsen med en buffer på 7 points ned til nedrykningsstregen.

Bahia har været godt kørende i denne anden turneringshalvdel, og den gode form blev understreget foran et hjemmepublikum på 22.708 betalende tilskuere med en 2-0 sejr over Botafogo. Fahel gjorde det onde ved sine tidligere holdkammerater, da han headede et hjørnespark i kassen 17 minutter inde i 2. halvleg, og Hélder lukkede kampen med 5 minutter igen, da han på fornem vis udnyttede en frispilning af veteranen Kléberson. Bahia rykker op på 12. pladsen i Serie A, og holdet fra Salvador har ligesom Flamengo 7 points ned til den kedelige streg. Botafogo misser et stort skidt i kampen om en plads i Copa Libertadores 2013. Clarence Seedorf & Co. ligger 7'er med 7 points op til Top 4.