torsdag den 11. oktober 2012

Fabuloso og Osvaldo skyder São Paulo tættere på Copa Libertadores

Kampen om pladserne til næste års Copa Libertadores spidser kraftigt til efter, at São Paulo besejrede foranliggende Vasco da Gama med 2-0. Luís Fabianos venstreben lynede efter 20 minutter, mens angrebsmakkeren Osvaldo kronede et flot indsats med et flot solomål i starten af 2. halvleg. Hjemmeholdet havde også sine chancer, men målmandslegenden Rogério Ceni havde nogle suveræne redninger på nogle nærgående forsøg af Juninho Pernambucano & Co. São Paulo har nu kun ét enkelt point op til den Top 4, der udløser billetter til Sydamerikas svar på Champions League. Vasco holder sig på 4. pladsen, men São Paulo er nu helt oppe og røre kofangeren, og i bakspejlet begynder Internacional også at lægge sig an til en overhaling.

Både Botafogo og Santos har vinket farvel til drømmene om en plads i Top 4. I onsdagens indbyrdes opgør måtte Santos endnu en gang stille op uden sin absolutte stjerne Neymar, der skal i aktion i aften, når det brasilianske landshold møder IrakSwedbank Stadion i Malmø., men modsat de mange andre kampe halede "Peixe" (Fisken) denne gang en 2-0 sejr i land. André og Miralles fandt begge nettet i 2. halvleg mod et hjemmehold, der måtte ærgre sig over de manglende marginaler. Botafogo stordominerede nemlig 1. halvleg, hvor de zebrastribede ramte træværket hele 3 gange, mens Rafael tog sig kærligt af de øvrige kvalificerede forsøg. Santos rykkede med sejren op på 10. pladsen i Serie A, mens Botafogo må ned som nr. 8. Årets trøstepæmie for de to traditionsklubber må være kvalifikation til Copa Sul-Americana, som er den sydamerikanske pendant til Europa League.