mandag den 1. oktober 2012

Corinthians og Lille Romário viser fin form

De regerende sydamerikanske og brasilianske mestre fra Corinthians viste fin form, da "O Timão" (Det Store Hold) hjemme på Pacaembu slog nedrykningstruede Sport Recife med 3-0. Hjemmeholdet tog for alvor arbejdshandskerne på efter pausen, hvor først landsholdsspilleren Paulinho og siden to gange Romarinho fik nettet til at blafre til glæde for 25.277 betalende tilskuere. Corinthians fik med sejren rakt en hjælpende hånd til ærkerivalerne Palmeiras, der kæmper en hård kamp med bl.a. Sport Recife om at undgå nedrykning til Serie B. Corinthians har sit på det tørre med en 8. plads i tabellen og en sikret plads i næste års udgave af Copa Libertadores. Sport Recife ligger lige under nedrykningsstregen, men med Coritiba inden for rækkevidde.

Netop Coritiba fik et enkelt point ind på kontoen efter 1-1 i hjemmekampen mod São Paulo. Everton Ribeiro udnyttede et kvarter inde i 2. halvleg ef straffespak begået mod Rafinha, men Osvaldo reddede med godt 5 minutter igen et point til gæsterne. Osvaldo har været storspillende på det sidste, og han var så sent som i onsdags manden bag 1-1 i udekampen mod LDU de Loja i Ecuador i det sydamerikanske svar på Europa League. São Paulo holder sin 5. plads i Serie A, men "O Tricolor" misser vigtige points i kampen om Top 4. Lucas & Co. har nu 4 points op til kvalifikation til næste års Copa Liberatores. Coritiba er kraftigt involveret i kampen om de 4 nedrykningspladser, og især Palmeiras opadgående formkurve vækker bekymring hos holdet fra byen Curitiba i staten Paraná.