mandag den 5. marts 2012

Udskældte Ronaldo matchvinder for Flamengo

Fuld pointhøst til de fire store i Rio de Janeiro
De fire store i Rio de Janeiro fik alle fuld gevinst i 2. runde af Taça Rio, som er delturnering nr. 2 i det samlede spil om Campeonato Carioca (Rio-mesterskabet).
 
Ronaldinho afgjorde mod Duque de Caxias
Flamengo havde store problemer i søndagens kamp mod Duque de Caxias. Hårdt kritiserede Ronaldinho slog til på et straffespark kort før tid og reddede dermed en 2-1 sejr til de rød-sorte. Flamengo var i stiv modvind efter en knockout af keeperen Felipe i 1. halvleg, og en udvisning af Bottinelli efter pausen, så på den led var det fint at hive sejren hjem til sidst (se målene på videoen nederst på siden).
Ronaldinho har som sagt fået kniven på det seneste.  F.eks. har sportsavisen iG Esportes spurgt sine læsere om hvem de helst ser ude af landsholdet, og her blev Ronaldinho den helt store taber med 63% af de afgivne stemmer. Det er absolut ikke opmuntrende læsning for en spiller, der drømmer om OL-deltagelse i London juni 2012. Mens R10 hænger rent spillemæssigt, er Vágner Love på rette spor. Angriberen med de røde fletninger scorede kampens første mål og fik fremprovokeret det afgørende straffespark mod Duque. Det giver lidt håb for træner Joel Santana, der får brug for alle gode kræfter allerede på onsdag, hvor Flamengo får besøg af Emelec fra EcuadorCopa Libertadores. Her må Santana se bort fra 1. keeperen Felipe efter søndagens knock-down samt nøglespillere som William, Renato Abreu og Aírton.
 
Fluminense varmede op til Boca Juniors-kamp med sejr
Vinderen af delturnering nr. 1, Fluminense leverede den mest overbevisende præstation med 3-0 over Nova Iguaçu. Den tidligere landsholdsspiller Rafael Sobis scorede 2 gange for "O Tricolor", mens indskiftede Matheus Carvalho sørgede for det sidste mål. Kampen var en god opvarming til onsdagens storkamp i Copa Libertadores, hvor Fluminense møder argentinske Boca JuniorsBombonera i Buenos Aires.
 
Glæde og sorg i Vasco da Gama

Vasco da Gama havde tankerne på tirsdagens match i Copa Libertadores mod peruvianske Alianza Lima, så træner Cristóvão Borges luftede 10 reserver i lørdagens udekamp mod Olaria. B-kæden var stærk nok til en 2-0 sejr, og træneren kunne glæde sig over et flot comeback til Éder Luís. Den skadesplagede angriber slog til med et enkelt mål, og han skal nok med tiden slå sig ind i startopstillingen. Til gengæld måtte kampens anden målscorer Carlos Tenório udgå med en alvorlig skade, som holder spilleren fra Ecuador ude i de næste 6 måneder.
 
Botafogo med maksimumpoint
Botafogo var det eneste af de fire store hold, som hentede en sejr i den 1. runde af Taça Rio, og de zebrastribede fulgte fint op med endnu en sejr. Det gik ud over Volta Redonda, der måtte tage fra Engenhão med et nederlag på 3-1. Argentinske Herrera nettede 2 gange, mens den målfarlige stopper Antônio Carlos var sidste mand på tavlen for Botafogo. Oswaldo de Oliveiras mandskab er som det eneste af de store Rio-hold ikke med i Copa Libertadores, så de kan holde kampfri her i midtugen.
  
Kampene i Taça Rio fortsætter næste weekend. Vinderen af denne delturnering får en plads i den grande finale om Campeonato Carioca. Den første finaledeltager er Fluminense, der finalebesejrede Vasco da Gama med 3-1 i den første delturnering, Taça Guanabara.
   
Se målene fra Duque de Caxias-Flamengo
    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar