søndag den 25. marts 2012

Ponte og Guarani delte i dramatisk derby

Der var drama på TV 2 Sport, da kanalen lørdag aften viste lokalopgøret i Campinas mellem Ponte Preta og Guarani. Kampen endte 1-1 både i målscore og i antallet af udvisninger, mens de var umuligt at holde tal på antallet af frispark. Ponte Preta så ud til at køre sejren hjem på det mål, som stopperen Sacoman satte ind midt i 2. halvleg, men Guarani fik i overtiden tilkæmpet sig et straffespark ved indskiftede Ronaldo. Anfører og topscorer Fumagalli påtog sig ansvaret, og han udplacerede sikkert Lauro i hjemmeholdets mål. Ponte Preta havde fortjent alle 3 points, og træner Gilson Kleina må ærgre sig over bl.a et brændt straffespark i 1. halvleg.
Der foregår en kæmpe rivalisering mellem de 2 klubber. Alvoren i denne blev understreget, da en supporter fra Guarani i sidste uge mistede livet i forbindelse med en ungdomskamp mellem de 2 rivaler. Så på den led var lørdagens kamp med 2 direkte røde kort og 7 gule kort billigt sluppet.
Guarani og Ponte Preta ligger hhv. 6'er og 7'er i grundspillet i Campeonato Paulista. Man er i gang med den 15. spillerunde ud af 19, og de 8 bedste i grundspillet går videre til slutspillet. Toppen af rækken er domineret af de 4 giganter i staten São Paulo, nemlig Palmeiras, São Paulo, Corinthians og Santos. Netop Palmeiras og Corinthians støder i dag sammen i det som er det største derby i området, mens São Paulo og Santos skal op mod nogle af de mindre hold i delstaten.