mandag den 5. marts 2012

Prinsen slog Kejseren

Ibson matchvinder!
Santos tilføjede topholdet Corinthians sæsonens første nederlag, da de 2 klubber spillede classico på det nyanlagte græstæppe på Vila Belmiro. Midtbanespilleren Ibson sørgede for kampens eneste mål 12 minutter inde i 2. halvleg efter en suveræn frispilning af Paulo Henrique Ganso.
Søndagens kamp havde især fokus på mødet mellem Neymar og Adriano, en duel, som gik under titlen "Prinsen mod Kejseren", men ingen af de 2 hovedpersoner fik dog synderligt meget ud af kampen. Adriano var blind passager hos Corinthians, mens Neymar ikke fik sin sædvanlige dominerende rolle hos "fiskene". Prinsen Neymar kunne dog glæde sig over 1-0 sejren, der bringer Santos op på 7 sejre i træk i Campeonato Paulistão.

São Paulo nu i Top 4
Corinthians holder trods nederlaget fast i duksepladsen, men nu kun med 2 points ned til Santos2. pladsen. Ubesejrede Palmeiras ligger 3'er efter en skuffende 0-0 kamp mod São Caetano. São Paulo hev sig langt om længe op i Top 4 med en 1-0 sejr ude mod XV de Piracicaba. Det lignede længe en nullert mod bundholdet, men Cícero dukkede op som en frelsende engel i kampens næstsidste minut. Stortalentet Lucas bliver som tidligere nævnt reddet hårdt for tiden. I går fik den 19 årige landsholdsspiller 86 minutter på banen mod XV i det, som var hans 4. kamp på 8 dage. I den sammenhæng ligner den næste uge nærmest en badeferie for Lucas med kun 2 kampe på programmet.

Kommende kampe
Delstatsmesterskaberne fortsætter i næste weekend, hvor programmet for de 4 store ser således ud:
  • Santos - Mogi Mirim (lørdag)
  • Corinthians - Guarani (lørdag)
  • Botafogo-SP - Palmeiras (vises på TV 2 Sport søndag kl. 20.00)
  • São Paulo - Portuguesa (søndag)
Men inden da skal Santos og Corinthians i kamp på onsdag i Copa Libertadores, hvor man er nået til 2. runde i gruppespillet. Palmeiras og São Paulo er ikke kvalificeret til Sydamerikas fornemste klubturnering, så de må nøjes med midtugekampe i Copa do Brasil, som er den brasilianske pokalturnering. Her er kampene ikke så prestigefyldte, men turneringen fik alligevel et boost, da fodboldforbundet CBF for nogle år siden besluttede at tildele vinderen en plads i Copa Libertadores.
Men mere om Copa Libertadores og Copa do Brasil senere på ugen.

Sambabold på TV 2 Sport
I aften kl. 21.30 er der endnu et "must-see" for fans af brasiliansk fodbold. TV 2 Sport viser nemlig programmet Sambabold med 30 minutters uddrag fra ugens kampe i São Paulo. Mon ikke der bliver en del fokus på Santos-Corinthians og det mål, som dukkede Corinthians for første gang i 2012.