mandag den 19. maj 2014

Grêmio-keeper hiver legendarisk Gordon Banks-redning ud af ærmet

Tiden blev lige pludseligt skruet 44 år tilbage, da Grêmio hjemme i Porto Alegre tog imod Fluminense i den 5. runde af Serie A. Hjemmeholdet vandt kampen med 1-0 på det mål, som Rodriguinho satte ind efter 37 minutter, men det folk talte om efterfølgende var Grêmio-keeperen Marcelo Grohes redning efter 25 minutter.

Landsholdsbomberen Fred fik et frit hovedstød fra kanten af det lille målfelt, men Marcelo Grohe fik på mirakuløs vis holdt bolden fra at gå i mål. Sekvensen mindede om en legendarisk Gordon Banks-redning fra VM i Mexico 1970, hvor det var Pelé, som blev snydt for en scoring.

Resultatet betyder, at Grêmio rykker op på 3. pladsen i Serie A med ét point op til duksene og ærkerivalerne fra Internacional. Fluminense taber sin anden kamp ud af 5 mulige, og Rio-holdet ligger nu 5'er i tabellen. 'O Tricolor' må i den næste runde se bort fra Fred, som med 20 minutter igen så rødt for at tage fat i struben på Alan Ruíz i forbindelse med et hjørnespark.