fredag den 18. juli 2014

Tysken scorede igen på Brasiliens mareridtsstadion

De forsvarende mestre fra Cruzeiro forsvarede 1. pladsen i Serie A efter torsdagens hjemmesejr på 3-1 over Vitória. 'A Raposa' (Ræven) vågnede først rigtigt op efter pausen og blev tillige sat i gang af et selvmål af gæsternes stopper Alemão.

Alemão betyder 'tysker', og det kan der spindes mange gode historie over eftersom det var Tyskland som på samme arena, nemlig Mineirão besejrede Brasilien med 7-1 ved den netop afsluttede VM-slutrunde.

Men Cruzeiro kunne også selv. Ricardo Goulart nettede en enkelt gang, og han indtager dermed 1. pladsen på topscorerlisten. Elegante Éverton Riberiro stod for Cruzeiros sidste kasse, mens Ayrton sørgede for Vitórias trøstmål kort før tid.

Cruzeiro fører rækken med 3 points ned til Corinthians, som også kom sejrrigt ud af denne 10. spillerunde. 'O Timão' (Det Store Hold) havde besøg at en anden af titelkandidaterne, nemlig Internacional, og det blev til en sejr på 2-1.

Corinthians chokstartede med to mål inden for kampes første 10 minutter. Det var den peruvianske landsholdsangriber Paolo Guerrero og backen Fagner, som passerede den gamle landsholdskeeper Dida i gæsternes bur.

Internacional fik svaret igen ved Cláudio Winck, men det var i kampens overtid, så det var så som så med spændingen. Det var i øvrigt Corinthians' første sejr på den spritnye arena, som bl.a. husede VM-åbningskampen mellem Brasilien og Kroatien.

São Paulo og Sport Recife er her en godt 1/4-del gennem turneringen de sidste to hold i den Top 4, som præmieres med en plads i Copa Libertadores 2015, men der er hårdt pres på bagfra af storhold som Santos, Fluminense, Internacional og Grêmio.