torsdag den 31. juli 2014

Egoisten Pato på pletten i pokalturneringen

Gulddrengen Alexandre Pato har ikke haft det for let efter hjemkomsten til brasiliansk fodbold fra et skadesplaget ophold i Milan. Angriberen er godt nok sluppet for skader i det sidste års tid, men præstationerne på banen har ikke levet op til de kolossale forventninger. Først røg 'Anden' i unåde hos Corinthians efter en mislykket ‘Panenka’ i en afgørende straffesparkskonkurrence mod Grêmio i pokalturneringen, og Pato har nu også mistet stampladsen i sin nye klub São Paulo FC.

Træner Muricy Ramalho har udtalt om Pato, at talent ikke er nok, og at han skal lære at arbejde mere for holdet. Men i pokalturneringen fik den tidligere landsholdsspiller chancen fra start, da Ramalho valgte at spare offensive profiler som Luís Fabiano, Alan Kardec, Kaká m.f.  Det medførte en enkelt scoring af Pato sat ind på straffespark i 2-1 sejren over Bragantino. Normalt er det målmandslegenden Rogério Ceni, som er førstevalget som sparker, men Pato fik lov denne gang også for at få pustet noget selvtillid ind i angriberen.

São Paulos første scoring var et selvmål headet ind af Bruno Recife, Pato sørgede for dobbelt op til gæsterne en halv time inde i 2. halvleg inden at Luisinho reducerede kort før tid. Pato & Co. har dermed kurs mod 1/8-finalen i Copa do Brasil. De to mandskaber spiller returkamp på Morumbi om 14 dage, og det virker usandsynligt, at favoritterne skal sætte føringen over styr mod et hold fra bunden af Serie B.

Se målene fra Bragantino-São Paulo

São Paulo-spillerne fejrer den første scoring mod Bragantino (Foto: O Globo)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar