mandag den 21. juli 2014

Cruzeiro-angriber med pænt målgennemsnit

Det brasilianske mestre fra Cruzeiro trækker fra i toppen af Serie A efter søndagens udesejr på 2-1 over Palmeiras. Gæsterne chokstartede med mål af topscorer Ricardo Goulart og Manoel inden for kampens første 10 minutter, men Palmeiras fik genskabt spændingen med en reducering af Tobio 8 minutter inde i 2. halvleg.

Palmeiras pressede derefter godt på for at få en udligning, men det er ikke så let at passere Fábio, som af mange brasilianere vurderes til at være Brasiliens bedste målmand. Cruzeiro-keeperen stod igen en stor kamp, og han ligger godt til i kampen om at blive kåret som Serie A's bedste keeper, en titel som han også rendte med i 2010 og 2013.

Cruzeiro nød godt af at de nærmeste konkurrenter Corinthians og São Paulo tabte points i denne weekend, og det betyder, at 'A Raposa' (Ræven) nu har en buffer på 5 points ned til Corinthians på 2. pladsen. Holdet fra Belo Horizonte må være favoritter til at køre mesterskabet hjem for andet år i træk.

Man har forstærket sig i VM-pausen med spillere som Marquinhos og Manoel, og de har straks sat deres aftryk. Marquinhos stod fadder til begge scoringerne på Pacaembu, og stopperen Manoel nettede for første gang i den blå trøje. Mens det kører som smurt for Cruzeiro, ser det værre ud for Palmeiras, der nu ikke har vundet i de sidste 5 kampe.'O Verdão' (De Grønne) ligger nede som nummer 13 dog med hele 5 points ned til nedrykningsstregen.