mandag den 23. februar 2015

Mancini & Co. i heroisk vending i BH-derby

América-MG leverede en heroisk indsats, da man hjemme på Arena Independência foran 10.140 betalende tilskuere besejrede favoritterne fra Atlético-MG med 2-1 i den 4. runde af Campeonato Mineiro .

Gæsterne stillede godt nok op i en noget 'light' version til derbyet med 10 reserver, idet man fokusere mere på Copa Libertadores end de regionale mesterskabskampe, men de zebrastribede var alligevel favoritter mod et América-mandskab, som har den yngste gennemsnitsalder ved disse mesterskaber.

Efter en noget hændelsesløs 1. halvleg kom der gang i løjerne efter pausen. Atlético-MG tog teten efter et lille kvarter, da Patrick væltede U21-landsholdsangriberen Carlos i det kriminelle felt. Problembarnet André udnyttede sikkert fra pletten i duellen med keeperen João Ricardo.

Derefter var det op ad bakke for América, som i den sidste halve time måtte undvære højre backen Patrick, som så rødt i forbindelse med straffesparket. Men 'O Coelho' (Kaninen) kom hurtigt op af hullet. Venstre backen Bryan bankede bolden ind bag Victor til udligning 1-1 bare 6 min. senere, og med et lille kvarter igen kom belønningen.

América fik tildelt et straffespark, da stopperen Edcarlos fældede hurtige Felipe Amorim, og veteranen Mancini satte bolden sikkert ind bag Atléticos superkeeper Victor til 2-1. Hjemmeholdet forsvarede føringen med succes i resten af kampen og tildelte dermed Atlético det første nederlag i turneringen.

Sejren betyder, at Mancini & Co. rykker op på 2. pladsen i tabellen a point med det nye førerhold Cruzeiro, mens Atlético-MG falder fra en 1. plads og ned til en placering som 3'er efter 4 ud af de 11 runder i grundspillet.

Tupi fik med 1-0 ude over bundproppen Democrata-GV sin anden sejr i turneringen. Debutanten Bruno Arrabel slog til for gæsterne efter en halv times spil. Holdet fra Juiz de Fora avancerer dermed 6. pladsen med 2 points op til den Top 4, som præmieres med plads i semifinalen efter grundspillet.

Der faldt til gengæld ingen mål i søndagens sidste kamp mellem URT og Villa Nova. Det dramatiske højdepunkt kom i pausen, da hjemmeholdets Júnior Paraíba beskyldte dommer Ronei Cândido Alves for at have kaldt ham for en 'abe'.

Anklagerne er efterfølgende blevet afvist blankt af kampens dommer, men der kommer i hvert fald en sag ud af det. Nullerten i Patos de Minas betyder, at Villa Nova på 5. pladsen mister terræn i kampen om Top 4, mens et enkelt poin betyder, at URT på 8. pladsen ikke får slået hul til de to nedrykningspladser.

Kampen om Mineiro-mesterskabet fortsætter i næste weekend, hvor der er fuld spillerunde. Imellemtiden skal Cruzeiro og Atlético-MG i aktion i Copa Libertadores, mens de fleste andre klubber skal i kamp i den brasilianske pokalturnering, Copa do Brasil.