mandag den 9. april 2012

Guarani overhaler Palmeiras i Campeonato Paulista

Guarani kæmpede sig op i Top 4 i Campeonato Paulista, da holdet fra Campinas hjemme på Brinco de Ouro da Princesa besejrede Palmeiras med 3-1. Kampen var både jævnbyrdig og underholdende, men Guarani havde en storspillende keeper i Juliano, og det blev afgørende for fordelingen af de 3 points. Neto, Fumagalli (straffe) og den kun 17 årige angriber Bruno Mendes (læg mærke til ham fremover) kom på tavlen hjemmeholdet, mens argentinske Barcos sørgede for gæsterne enlige mål. Juliano havde ellers et godt tag på "Piraten" gennem hele kampen, men den 23 årige keeper måtte dog give fortabt, da Palmeiras fik tildelt et straffespark midt i 1. halvleg.
Sejren betyder, at Guarani overtager 4. pladsen i grundspillet på bekostning af netop Palmeiras, og det er ikke så tosset med tanke på, at de 4 øverste pladser udløser en hjemmebanefordel, når man om små 14 dage tager hul på kvartfinalerne.

Corinthians vandt en kneben sejr på 1-0 over Paulista, og holdet lægger sig dermed a point med São Paulo i toppen af rækken. "O Timão" (Det Store Hold) stillede op i så godt som stærkeste opstilling, men man måtte alligevel lægge sig i selen for at hente de 3 points. Den afgørende scoring faldt først med et lille kvarter igen af kampen. William blev matchvinder efter et oplæg af venstrekanten Fábio Santos.

Santos stillede også op med A-kæden i udekampen mod São Caetano, men alligevel blev det til et nederlag på 1-2 foran de små 5.000 tilskuere i São Caetano do Sul. Neymar bragte ellers favoritterne på 1-0 i 1. halvleg, men Geovane og Marcelo Costa fik vendt kampen efter pausen. Santos er tæt på en udligning til sidst i kampen, men Elano måtte se sit forsøg ramme træværket og Ganso måtte se sin scoring annulleret for offside. Santos ligger fortsat 3'er i rækken, men "fiskene" presses hårdt bagfra af Guarani, Palmeiras og Mogi Mirim.

Der resterer nu kun én runde af grundspillet, og São Paulo, Corinthians, Santos, Guarani, Palmeiras, Mogi Mirim, Bragantino og Ponte Preta er allerede sikret en plads i 1/4-finalen.
I bunden er Comericial-SP og Catanduvense sikker på nedrykning, mens Guaratinguetá, Botafogo-SP, XV de Piracicaba og Portuguesa skal fordele de sidste 2 billetter til den næstbedste række, Paulista A2.