mandag den 16. april 2012

Ganso, Neymar & Co. sluttede af i opvisningsstil

Lørdag kunne Santos fejre sin 100 års fødselsdag, og det blev selvfølgelig fejret på Vila Belmiro med en par opvisningskampe. Bare 24 timer efter var der endnu en opvisning samme sted, hvor Santos udraderede Catanduvense med hele 5-0. Ganso åbnede 2. dagsgildet med et klasselob over gæsternes keeper, mens Borges, Neymar og 2 gange Elano bankede de sidste søm i Catanduvenses kiste. Kampen var den sidste i grundspillet i Campeonato Paulista (delstatsmesterskaberne dækkende São Paulo), og mens Santos går videre til slutspillet som 3'er, må Catanduvense en tur ned i den næstbedste række, også kaldes Paulista A2.

Førerholdet São Paulo sluttede grundspillet af med et overraskende nederlag på 2-1 til Linense. Det betød, at 1. pladsen i rækken i stedet gik til Corinthians, der besejrede Ponte Preta med 2-1. Santos blev som sagt nr. 3 i grundspillet, mens Guarani går videre til finalespillet fra 4. pladsen. Palmeiras havde ellers chancen for at generobre 4. pladsen, da Guarani tabte med 2-1 til Botafogo-SP, men Felipe Scolaris mandskab skuffede fælt. 2-2 mod bundproppen Comercial-SP, der måtte spille kampen til ende med kun 9 mand på banen, aftvinger kun hånlige kommentarer fra det brasilianske fodboldfolk. Mogi Mirim, Bragantino og Ponte Preta er de sidste hold i finalespillet, som spilles således:

Corinthians (1) - Ponte Preta (8)
São Paulo (2) - Bragantino (7)
Santos (3) - Mogi Mirim (6)
Guarani (4) - Palmeiras (5)

Der spilles efter pokalturneringsprincipper, hvor både kvart- og semifinalerne afgøres kun over én kamp. Det højest rangerede hold har fordel af hjemmebane. Finalen afgøres til gengæld over 2 kampe, og her slutter det bedste hold af hjemme. I tilfælde af uafgjort skal det hele afgøres via straffespark.

Søndagens skulle jo også bruges til at finde de 4 hold, som må en tur ned i Paulista A2. Comercial-SP var allerede på plads inden den sidste spillerunde, og de fik følgeskab af Catanduvense, Guaratinguetá og Portuguesa. Især det sidste hold er en kæmpe overraskelse. Så sent som i december 2011 rykkede Portuguesa op i den landsdækkende Serie A, men det blev altså fulgt op af en nedrykning her på på regionalt niveau. Heldigvis er turneringerne uafhængige, så Portuguesa vil stadigt være blandt de 20 bedste hold i Brasilien, når Serie A fløjtes i gang om en måneds tid. Men mon ikke klubben også vil få det svært med at holde sig oven vande i landets bedste fodboldrække.
Se målene fra Santos-Cataduvense

Ingen kommentarer:

Send en kommentar