søndag den 8. april 2012

Flamengo vandt Rio-classico efter dramatisk finish

Flamengo kunne trække sig sejrrigt ud lørdagens Rio-classico mod Vasco da Gama. Ronaldinho afgjorde derbyet til fordel for de rød-sorte i kampens overtid på et straffespark begået mod Léo Moura. Denne hektiske afslutning fik enkelte Vasco-spillere til nærmest at gå amok over for kampens dommer Wagner dos Santos Rosa, der måtte have politibeskyttelse. Vasco-spillerne mente, at de var blevet snydt for et straffespark i løbet af kampen, ligesom de følte at alle tvivlskendelserne faldt ud til Flamengos fordel. Jeg så selv kampen på stream og må sige, at der var intet at komme efter. Straffesparket mod Léo Moura var korrekt dømt, ligesom dommeren også så rigtigt, da Thiago Feltri teatralsk faldt i straffesparksfeltet med et kvarter igen. Men det var da surt at tabe på et mål i overtiden, men derfor var de efterfølgende reaktioner alligevel skudt langt over mål fra Vasco-lejrens side (se videoen nederst).
Flamengo startede kampen bedst og kunne fortjent gå til pause med en føring på 1-0. Målet blev sat ind af Deivid, der nød godt af Vágner Loves ihærdige forwardarbejde. Efter pausen kom Vascos Diego Souza på banen, og angriberen fik med det samme sat lidt fut i hjemmeholdet. Diego Souza sørgede selv for det udlignende mål, da han opportunistisk fulgte op på et skudforsøg fra Alecsandro. Vasco faldt dog lidt sammen til sidst, og Ronaldinho og højrekanten Léo Moura kom mere til orde. Léo Moura brændte en friløber kort før tid på en super frispilning af Ronaldinho, og i overtiden blev højrekanten så fældet af Vasco-målmanden Fernando Prass. Ronaldinho stod selvfølgelig for eksekveringen, og der var ingen slinger i valsen, da bolden skulle sendes over stregen.
Med resultatet fik Flamengo lidt oprejning efter de seneste ugers uro. De rød-sorte har været elendige i Copa Libertadores, hvor man i de sidste 3 kampe kun har hentet 1 point og ladet hele 9 mål gå ind. Især Ronaldinho har været kritiseret for sin useriøse levevis, og han har slet ikke levet op til hverken løn eller det ansvar, som er blevet lagt på hans skuldre. Ronaldinho sagde selv efter kampen, at hvis han skal væk fra Flamengo, så skal det ske ad hoveddøren, og ikke smuglet ud af en bagdør. Ronaldinho har kontrakt til udgangen af 2014, men der arbejdes i kulissen på at få ham væk inden da med mindre, at han begynder at leve op til de store forventninger.
Nå, men med sejren over Vasco da Gama er Flamengo dog sikker på videre avancement i denne Taça Rio, som er anden delturnering i dette delstatsmesterskab dækkende Rio de Janeiro. Ronaldinho & Co. fører Gruppe A med 18 points for 7 kampe, mens Botafogo ligner den anden semifinaledeltager fra denne pulje. I Gruppe B ligner Bangu en overraskende semifinalist, mens Vasco da Gama og Fluminense sandsynligvis skal gøre op om den sidste plads i semifinalen. Vi er dog meget klogere næste søndag, hvor man spiller den sidste runde i dette gruppespil.
Fluminense vandt tidligere på året den første delturnering, kaldet Taça Guanabara, og Fluminense er dermed allerede kvalificeret til finalen om det samlede Rio-mesterskab (Campeonato Carioca). I finalen skal Fluminense møde vinderen af den igangværende delturnering, som hedder Taça Rio.
 
Se målene fra Vasco da Gama-Flamengo
  
Den efterfølgende tumult
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar