mandag den 14. maj 2012

Neymar & Co. kopierer legendariske Pelé

Santos kunne for tredje år i træk lade sig hylde som vinder af Campeonato Paulista, da "O Peixe" (Fisken) også vandt den anden finalekamp mod overraskelsesmandskabet fra Guaraní. Neymar & Co. havde vundet det første opgør med 3-0, og det blev fulgt op med en 4-2 sejr i gårsdagens returkamp foran de 53.749 betalende tilskuere på Morumbi. Angrebsduoen Alan Kardec og Neymar nettede 2 gange hver, mens Guaranís frontduo Fabinho og Bruno Mendes kom på tavlen for de grønne. Neymar nåede med de 2 mål op på i alt 20 mål, og landholdsspilleren blev dermed turneringens topscorer med 4 mål flere end Hernane fra Mogi Mirim.
Årets mesterskab er som sagt det tredje i træk for Santos, og dermed ryger Muricy Ramalhos mandskab lige ind i historiebøgerne. En tilsvarende bedrift finder man helt tilbage i 1967-69, hvor et Santos-mandskab med legendariske Pelé kunne kalde sig tri-campeão (tredobbelt mester) i staten São Paulo.
Det er 20. gang, at "O Peixe" triumferer i Campeonato Paulista, og dermed rykker holdet fra havnebyen op på siden af São Paulo i evighedstabellen. Corinthians topper listen med 26 delstatsmesterskaber, mens Palmeiras er noteret for 22.
Santos skal igen i kamp på torsdag, hvor det gælder det første kvartfinaleopgør i Copa Libertadores mod argentinske Vélez Sarsfield. På søndag gælder det så den første runde i den brasilianske Serie A, hvor Santos møder BahiaPituaçu i Salvador. Bahia møder også op med champagnesmag i munden, idet man i går sikrede sig den regionale titel i Bahia med en samlet sejr over ærkerivalerne fra Vitória.
 
Se målene fra Santos-Guaraní

Ingen kommentarer:

Send en kommentar