mandag den 21. maj 2012

Hattrick Herrera sænkede São Paulo

Botafogo kom godt fra land i den landsdækkende Serie A, da Rio-holdet hjemme på Engenhão slog en af mesterskabsfavoritterne São Paulo med 4-2. De zebrastribede var nede med både 0-1 og 1-2, men den argentinske angriber Herrera var med 3 mål hovedarkitekten bag Botafogos flotte comeback. Herrera afløste idolet og anføreren Loco Abreu i pausen, og det var godt set af træner Oswaldo de Oliveira. Indskiftningen gjorde hjemmeholdets angreb mere bevægeligt, og Herrera nød godt af Botafogos store boldbesiddelse. Botafogos sidste mål blev sat ind af debutanten Vitor Junior, mens de tidligere landsholdsspillere Jádson og Luís Fabiano kom på tavlen for São Paulo. Med sejren lægger Botafogo sig i spidsen af Serie A foran Internacional, der også fik en 2-måls sejr i sin åbningskamp.
Internacional tog imod Coritiba, og det resulterede i en sikker sejr på 2-0. Landsholdsangriberen Leandro Damião, der sikkert kommer til at starte inde på lørdag mod Danmark, åbnede ballet efter små 10 minutter, og Dagoberto fulgte trop kort før pausen. Coritiba kom bedre med efter pausen, men det var stadigt hjemmeholdet, der var farligst på sine kontrachancer. Det var en fortjent sejr til "O Colorado" (De røde), der kan koncentrere sig 100% på kampene i Serie A. Internacional blev slået ud af Fluminense i Copa Libertadores, og holdet er ikke med i Copa do Brasil(pokalturneringen) Det sammenpressede program tillader ikke, at de brasilianske klubber deltager både i Copa Libertadores og Copa do Brasil på samme tid.
Brasiliens sidste fire tilbageværende hold i netop Copa Libertadores var også i aktion denne søndag, og de er taget under behandling i en anden artikel.