mandag den 28. maj 2012

Dværgen overlister Corinthians-kæmpen

Staten São Paulo havde sine fire giganter i aktion denne søndag, og det kun til en enkelt sejr, en remis og to nederlag til traditionsklubberne.

São Paulo FC klarede sig bedst, da "O Tricolor" hjemme på Morumbi slog Bahia med 1-0. Rutinerede Luís Fabiano afgjorde kampen 12 minutter inde i 2. halvleg, da eks-landsholdsangriberen bombede en retur fra Marcelo Lomba i kassen. Hjemmeholdet vågnede først op til dåd efter pausen, hvor indskiftningerne af Fernandinho og Osvaldo fik sat lidt skub i offensiven. São Paulo måtte se bort fra bl.a. landsholdsspilleren Lucas, og den unge hvirvelvind var savnet denne søndag. Der var kun 9.000 tilskuere på plads, og de kunne om ikke andet så glæde sig over en sejr.

Santos måtte se bort fra hele seks stamspillere, heriblandt landsholdsaktuelle Neymar og Ganso, da "O Peixe" tog imod oprykkerne fra Sport Recife. Også her var der et sølle fremmøde på tribunerne (5.294 betalende), og de burde have fået sine penge tilbage. Kampen endte 0-0 og resultatet siger det meste om de 2 x 45 minutter.

Palmeiras var på besøg hos Grêmio, og her måtte Felipe Scolaris mandskab indkassere et nederlag på 1-0. André Lima blev machvinder for Grêmio, da angriberen midt i 2. halvleg snittede en frisparksbold fra Fernando i nettet. Grêmio og Palmeiras får set en del til hinanden for tiden. I juni mødes to mandskaber i to semifinalekampe i Copa do Brasil (pokalturneringen), og den samlede vinder kan se frem til en finale mod enten São Paulo eller Coritiba. Pokalturneringen har højeste prioritet for de fire tilbageværende klubber, da titlen udløser en plads i Copa Libertadores 2013.

Corinthians er stadigt med i dette års Copa Libertadores, hvor "O Timão" (Det Store Hold) kan se frem til en semifinale mod rivalerne fra Santos.  I Serie A er Corinthians kommet skidt fra start med nu to nederlag på 1-0. I søndagens udekamp mod Atlético-MG var det "dværgen", der overlistede kæmpen. Danilinho på 1,63 meter afgjorde nemlig kampen, da den lille angriber midt inde i 2. halvleg headede bolden i en flot bue hen over den 1,95 meter høje Corinthians-keeper Cássio. En klassescoring og flot udnyttelse af en sublim aflevering fra stopperen Réver. Med resultatet rykker Atlético-MG op på 3. pladsen i rækken kun overgået af Rio-klubberne Botafogo og Vasco da Gama, mens Corinthians dumper ned som nummer næstsidst. De elendige start i den hjemlige turnering understreger det dilemma, som Corinthians befinder sig i. Alle ved, at det ville være en kæmpe succes, hvis træner Tite fører klubben frem til sin første Copa Libertadores-titel nogensinde, men omvendt må man heller ikke skodde den hjemlige turnering i jagten på en sydamerikansk klubtriumf.