mandag den 4. februar 2013

Cruzeiro nedlagde Ronaldinho & Co. på det nye Mineirão

Så er fodboldpaladset Mineirão i Belo Horizonte tilbage efter en renovation, der varede små tre år. Åbningskampen var selvfølgelig derbyet mellem Cruzeiro og Atlético Mineiro, som er de to store fodboldklubber på disse kanter. Cruzeiro kom bedst fra start på VM-arenaen med en 2-1 sejr over de evige rivaler. Indskiftede Dagoberto blev matchvinder, da han godt et kvarter inde i 2. halvleg headede et indlæg fra Anselmo Ramon i kassen. Anselmo Ramon var også impliceret i værternes første mål, da han efter 23 minutters spil pressede højre backen Marcos Rocha til et selvmål. Atlético svarede igen bare fem minutter efter, da debutanten Araújo satte kuglen ind bag en prisgivet Fábio. Cruzeiro-sejren var fortjent nok. "A Raposa" (Ræven) spillede med en mand i undertal den sidste fjerdel af kampen efter en udvisning af Leandro Guerreiro, men Ronaldinho & Co. formåede ikke at udnytte denne fordel. Faktisk var Cruzeiro tættere på 3-1 end modstanderne var på en udligning. Kampen blev overværet af 52.980 betalende tilskuere, og det var tæt på fuldt hus. Men dejligt at Mineirão er tilbage. Byen Belo Horizonte har savnet dette store stadion som ramme for de mange attraktive kampe med Atlético-MG og Cruzeiro.