lørdag den 10. januar 2015

Sambafodbold bliver 'americaniseret'

Fodbolden i Belo Horizonte er flyvende for tiden. Byens to store klubber Atlético-MG og Cruzeiro tager grådigt for sig af pokalretterne både på det sydamerikanske og brasilianske marked. Atlético, som vinder af Copa Libertadores, Recopa Sulamericana og Copa do Brasil inden for de sidste to år, mens Cruzeiro i samme periode har sat sig på det brasilianske mesterskab.

I skyggen af disse to giganter finder vi América-MG, som til dagligt spiller i den brasilianske Serie B. Denne grønne klub er blandt andet kendt for sit flotte talentarbejde, og 'O Coelho' (Kaninen) har blandt andet udviklet spillere som Gilberto Silva og Fred, som de fleste kender fra det brasilianske landshold, men også fra europæiske topklubber som Arsenal og Lyon.

Det er ikke let at spille tredjeviolin i en storby som Belo Horizonte, men América klør hårdt på, og de får en gang imellem flot udbytte af sine anstrengelser. I 2010 rykkede 'O Coelho' op i Serie A, hvor det dog kun blev til en enkelt sæson. I 2013 var det tæt på endnu en tur op i eliten, og det var kun en straf på 6 minuspoint for brug af en ulovlig spiller, som punkterede drømmen om oprykning til Serie A.

I år er América Mineiro så klar igen til at kæmpe med de store. I øjeblikket forbereder den rutinerede træner Giovanildo Oliveira sine tropper på de regionale mesterskaber, som løber fra februar til en gang i maj måned. *O Coelho' nåede i sidste sæson frem til semifinalen, hvor det blev til et nederlag til Atlético-MG over de to kampe. 

Fra maj og frem til december står der Serie B på programmet med små to kampe om ugen, ligesom der også skal gøres plads til Copa do Brasil, hvor América-MG i den første runde har trukket Luziânia fra de lavere rækker.

Jeg er fået en enestående chance for at følge América på nærmeste hold i 2015, og det gør, at denne hjemmeside bliver noget 'americaniseret' fremover. Målet er at kende den brasilianske fodbold endnu bedre og få formidlet nogle interessante historier til de danske læsere.

Der skal lige lyde et godt nytår til alle hernede fra et stegende hedt Belo Horizonte.

Træner Oliveira kan se at der bliver gået til stålet under træningen (Foto: América-MG)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar