lørdag den 31. januar 2015

Den ny Ronaldinho søger comeback på den store scene

Så ruller klubfodbolden igen i Brasilien. Traditionen tro lægger vi ud med de regionale mesterskaber, som kommer til at styre billedet indtil de landsdækkende divisioner tager over i starten af maj.

Kanalsport og TV2 Sport har tidligere dækket delstatsmesterskaberne i São Paulo. Det er også den af de mange turneringer, som der er størst interesse om. Det er typisk her, at spillerne søger til i håbet om at blive opdaget eller genopdaget.

Vi har et godt eksempel på det sidste i Lulinha, som i år stiller op for Red Bull Brasil, oprykkerholdet. Angriberen blev op til U17-VM i 2007 kaldt for den nye Ronaldinho, men bukserne kunne ikke holde.

Talentet blev som 17-årig rykket op på Corinthians bedste mandskab i Serie A, men projektet faldt til jorden. Den dengang økonomisk trængte storklub rykkede ud af den bedste række, og Lulinha var snart fortid hos 'O Timão' (Det Store Hold).

Lulinha er nu blevet 24 år, og efter nogle år i portugisisk fodbold og senere i den brasilianske Serie B er han nu tilbage, hvor det hele startede. I staten São Paulo omend for en af de mindre klubber.

Den 24. marts bliver helt speciel. Her tager Luiz Marcelo Morais dos Reis sammen med sit nye Red Bull-team forbi Arena Corinthians, storklubbens spritnye hjemmebane, som blev bygget til VM 2014.

For Lulinha er det en af mange vigtige kampe. For ham gælder det om at komme tilbage på den store scene. RB Brasil er et skridt tilbage på kort sigt (5. bedste række nationalt set), men med succes ved Campeonato Paulista er vejen banen for en kontrakt med en af de større klubber til maj måned.

Det er en af de gode ting ved de regionale mesterskaber. Der er mere rum. De mindre klubber får en plads i rampelyset, nye spillere toner frem og måske er der en sensation på vej. Vi fik et eksempel ved Campeonato Paulista i 2014. Her sikrede Ituano fra Brasiliens fjerde bedste nationale række sig det regionale mesterskab med en finalesejr over selveste Santos.

Og hvordan kan det ske? Ville Greve kunne slå Brøndby i en kamp om Sjællandsmesterskabet? Næppe, men sådan er brasilianske fodbold. Volumen er gigantisk, og de regionale mesterskaber åbner muligheden for, at de små kan tryne de store.

Jeg er ikke selv fan af de regionale turneringer, fordi de blokerer for en ordentlig kalender for Brasiliens bedste fodboldrække, Serie A. Men nu er de her. Det er tid til at gå på opdagelse og se dybden i brasiliansk fodbold.

Min egen fokus kommer til at ligge på delstatsmesterskaberne i Minas Gerais. Det er brasiliansk fodbolds magtcenter for tiden. Vi har Cruzeiro, dobbelt brasiliansk mester, og Atlético-MG, som vandt Copa Libertadores i 2013 og senest pokalturneringen. Så hjælper det selvfølgelig, at man selv bor i området.

Campeonato Mineiro lægger ud søndag den 1. februar med 6 kampe. Alle møder hinanden en enkelt gang, og de 4 hold med flest points kvalificerer sig til semifinalen. Her er listen over de 12 mandskaber med angivelse af hvor de ligger til national set:

América-MG (Serie B)
Atlético-MG (Serie A)
Boa Esporte (Serie B)
Caldense (regional række)
Cruzeiro (Serie A)
Democrata CV (regional række)
Guaraní-MG (regional række)
Mamoré (regional række)
Tombense (Serie C)
Tupi (Serie C)
URT (regional række)
Villa Nova (regional række)

Finalen spilles over 2 kampe og splitte mine bramsejl hvis finalen ikke blive et opgør mellem Atlético-MG og Cruzeiro.

Lulinha håber at finde vingerne igen hos RB Brasil (Foto: esportes.r7)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar