søndag den 11. januar 2015

Fysisk træner glæder sig over mere professionelle spillere

América-MG er ved at afslutte første uge af klubbens forberedelser til Campeonato Mineiro, som begynder i starten af februar måned. De godt 30 spillere i 1. holdstruppen bliver for tiden kørt igennem med to træningspas om dagen, hvoraf det første er dedikeret den fysiske side.

I dag var det så tid til at gøre status over spillernes tilstand, og det var en tilfreds fysisk træner Wellington Vero, som tog ordet ved dagens pressemøde på klubbens anlæg Lanna Drumond, der ligger tæt på Pampulha, det rekreative område i Belo Horizonte:
I dag er spillerne meget mere professionelle, og det betyder, at de vender tilbage i meget bedre fysisk forfatning end man så for nogle år tilbage, fortalte Wellington Vero til de få fremmødte i det lillebitte pressecenter, som ligger klods op ad bane 1.
Spillerne gennemgik om formiddagen den klassiske yoyo-test, og det krævede en masse sved og hårdt arbejde at gennemføre den i en temperatur, som lå på den gode side af de 30 grader. De mange markspillere var delt op i fire grupper, som kørte de fire stationer igennem i en træning, som varede godt 2 timer.

Wellington Vero er en erfaren herre på 52 år med over 20 klubber på CV'et, og han kender fint til América-MG. Det er tredje gang, at han arbejder for klubben, og det er oftest sket i team sammen med den nuværende cheftræner Givanildo Oliveira. Det var også de to, som styrede 'O Coelho' (Kaninen) i 2011, hvor klubben sidst spillede i Serie A.

Dagens pressemøde bød også på et interview med den 1,94 m høje angriber Rubens, som venter på sit gennembrud på 1. holdet. Den 21-årige forward har skovlet mål ind i ungdomsregi for América, og talentspejderne fik især øje på Rubens, da han scorede 7 mål i den prestigefyldte Copa São Paulo de Júnior i januar måned 2014.

På det professionelle mandskab er det indtil videre blevet til fire kampe for den lange Rubens i Serie B, men vejen til mere spilletid er nu banet med afgangen af Américas to spidsangribere fra sæsonen 2014, nemlig Obina og Júnior Negão. 

América har meldt ud, at man i år vil give chancen til mange af klubbens egne talenter, såsom Rubens. Man har dog et par erfarne tovholdere inde på banen i form af 34-årige Mancini med fortid i blandt andet italienske Roma samt 36-årige Leandro Guerreiro, som mest er kendt for sin tid i storklubber som Botafogo og Cruzeiro.

De mange América-spillere, unge som gamle, kan hvile stængerne søndag. Her får truppen nemlig en velfortjent fridag til at lade op til næste uges træninger. Mandag er der så action igen på Lanna Drumond. Der er 3 uger til den første turneringskamp, hvor de grønne 'kaniner' møder Guaraní i Divinópolis, en bustur på små to timer fra Belo Horizonte.

Wellington Vero er tilfreds med spillernes fysiske tilstand (Foto: America-MG)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar