mandag den 1. december 2014

OL-topscorer sender storklub ned i Serie B

Den gamle storklub Botafogo havde kniven på struben, da de zebrastribede fra Rio de Janeiro besøgte Santos i den næstsidste omgang af Serie A. Alt andet end en sejr ville nemlig sende "O Fogão" ud af landets elite og ned i Serie B.

Hvis gæsterne havde forhåbninger om at klare frisag, ja, så holdt de kun 45 minutter. OL-topscoreren Leandro Damião, som havde afløst Robinho i pausen, skulle ikke bruge mange minutter til at bringe Santos foran, og tankforwarden slog til igen kort før tid med målet til 2-0.

Resultatet betyder, at Botafogo med en runde igen ligger næstsidst i tabellen, og med 6 points op til den rigtige side af nedrykningsstregen er Rio-klubben dømt til spil i Serie B i 2015. Det prøvede "O Fogão" også i 2003, hvor man sammen med en anden storklub, nemlig Palmeiras, tog et enkelt år i subeliten.

Santos rykker med sejren op på 10. pladsen, men "O Peixe" (Fisken) er uden chance for hverken det ene eller andet. Klubben fra staten São Paulo kan dermed bruge den sidste match i Serie A til at give mere kamptid til nogle af de talenter, som klubben bare spytter ud.

En anden traditionsklub på vej ned i Serie B, nemlig Bahia fik udskudt spændingen indtil sidste runde. Holdet fra Salvador besejrede Grêmio med 1-0 på det frisparksmål, som Rafael Galhardo sendte i kassen efter 31 minutter.

Vi har allerede to nedrykkere i Criciúma og Botafogo. De sidste nedrykningspladser skal fordeles mellem Bahia, Vitória og Palmeiras. Afløserne i Serie A hedder Joinville, Ponte Preta, Vasco da Gama og avaí. Hermed får staten Santa Catarina fire hold med i eliten i 2015.

Se målene fra Santos - Botafogo

OL-topscoreren fra 2014 Leandro Damião fik endeligt lidt at juble over (Foto: Lance) 

Søndagens kampe i Serie A:
Atlético-MG - Coritiba  1 - 2
Atlético-PR - Goiás  1 - 0
Bahia - Grêmio  1 - 0
Chapecoense - Cruzeiro  1 - 1
Fluminense - Corinthians  5 - 2
Santos - Botafogo  2 - 0
São Paulo - Figueirense  1 - 1

Ingen kommentarer:

Send en kommentar