mandag den 1. december 2014

Keeperlegende fejler a la Higuita i Kakás afskedskamp

Målmandslegenden Rogério Ceni forlængede i slutningen af sidste uge sin kontrakt med São Paulo indtil 5. august 2015, og klubikonet fejrede udsættelsen af karriere-stoppet med at koste en kasse i søndagens 1-1 kamp med Figueirense.

'O Tricolor' tog teten hjemme på Morumbi ved stopperen Edson Silva 24 minutter inde i 2. halvleg, men med bare 6 minutter igen kiksede banens mest rutinerede spiller. Ceni modtog en tilbagelægning i en noget presset situation, og keeperen forsøgte at løse det hele ved at chippe bolden over den jagtende Marcão.

Det hele kom imidlertid ud af kontrol. Boldløftet fik for meget fart og endte på brystkassen af Mazola, som havde teknikken og overblikket til at styre læderet forbi den snart 42-årige målmand og sende bolden ind i det tomme mål fra 20-25 meter. Situationen trak associationer tilbage til den colombianske keeper René Higuita, som nogle gange kom på glatis efter nogle harsarderede indgreb.

De to tabte points kommer dog ikke til at betyde noget tabelmæssigt set. São Paulo er med Corinthians' nederlag ude mod Fluminense sikker på 2. pladsen i Serie A, og det giver direkte adgang til gruppespillet i Copa Libertadores sammen med mestrene fra Cruzeiro samt pokalvinderne fra Atlético-MG.

Kampen på Morumbi blev overværet af 33.421 tilskuere, som brugte lejligheden til at sige tak til Kaká. Den 32-årige landsholdsspiller spillede sin sidste hjemmekamp på Morumbi, og han fortsætter karrieren hos Orlando City i MLS. Den tidligere 'milanista' har været en nøglefigur i genrejsningen af São Paulo, som ellers har været ude af topstriden i Brasilien i en lille håndfuld år.

Oprykkerne fra Figueirense har også haft en fremragende sæson med en placering lige under midten og uden for nedrykningsfare. Holdet fra Florianópolis kan glæde sig til 2015, hvor man får selskab af bysbørnene fra Avaí i landets bedste fodboldrække. Delstaten Santa Catarina kan også se frem til et spændende fodboldår med hele 4 hold i den brasilianske Serie A.

Se målene fra São Paulo - Figueirense

Rogério Ceni stjal noget af rampelyset i Kakás afskedskamp på Morumbi (Foto: O Globo)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar