mandag den 1. december 2014

Coritiba redder sig i Serie A efter sejr over pokalmestrene

Coritiba reddede med en 2-1 sejr ude over pokalmestrene Atlético-MG sig endnu en sæson i Serie A. Det var hjemmeholdet, som styrede løjerne på Arena Independência, men gæsterne under ledelse af Alex var mere effektive.

Hjemmeholdets fans var ellers mødt frem for at hylde pokalmestrene, men feststemningen blev pludselig til lynchstemning blandt de 19.029 betalende tilskuere, da kampens dommer Pablo dos Santos Alves annullerede to Atlético-scoringer.

Coritiba kom foran 1-0 efter bare 6 minutters spil, da Carlinhos kraftfuldt headede et indlæg fra Dudu ind bag Victor, og stopperen Leandro Almeida fordoblede føringen med 5 minutter til slutfløjtet efter en glimrende assist fra Alex.

"O Galo" (Hanen) fik reduceret kort før tid ved indskiftede Pedro Botelho, men nærmere kom hjemmeholdet ikke det ene point i sæsonens sidste kamp på fortet Arena Independência. Årets bød ikke på en Copa Libertadores-titel, men en sejr i Recopa Sulaméricana (den sydamerikanske Super-Cup) og Copa do Brasil er også et godkendt resultat.

Atlético-MG daler ned til 6. pladsen, men klubben fra Belo Hozionte har sit på det tørre. Pladsen i næste års Copa Libertadores kom på plads med onsdagens pokalsejr over Cruzero. Coritiba rykker op på 14. pladsen med 6 points ned til nedrykningsstregen, og det er nok med en kun en spillerunde igen.