mandag den 3. december 2012

Ronaldinho & Co. napper sølvet for næsen af Grêmio

Atlético Mineiro nappede sølvmedaljerne i Serie A, da "O Galo" (Hanen) hjemme på Independencia besejrede ærkerivalerne Cruzeiro med 3-2. De 21.232 betalende tilskuere på det proppede stadion i Belo Horizonte fik et afvekslende derby, der indeholdt 2 vendinger af kampen. Atlético-MG tog en hurtig føring ved stortalentet Bernard, gæsterne kom på 2-1 ved Martinuccio og Everton inden at stopperparret Leonardo Silva og Réver slog til for hjemmeholdet med hver sin scoring. Der var sædvanen tro også en masse provokationer på banen mellem de to rivaler, og det kulminerede, da Leandro Donizete og Tinga røg i totterne på hinanden små 10 minutter inde i 2. halvleg. Så var det mindre dramatisk, da Cruzeiro blev reduceret til 9 mand, da Anselmo Ramon kort før tid så gult for anden gang i kampen.
Atlético Mineiro får ud over 2. pladsen i rækken også en bonus i form af direkte kvalifikation til gruppespillet i Copa Libertadores 2013. Disse billetter tilhørte ellers Grêmio inden den sidste spillerunde, men det uafgjorte resultat i Porto Alegre betød, at gauchoerne måtte overlade 2. pladsen til Ronaldinho & Co.