søndag den 9. december 2012

Grêmio åbner ny arena med sejr over Hamburger SV

Grêmio åbnede sit nye stadion Arena Grêmio med en 2-1 sejr over Hamburger SV. Kampen var en da capo fra 1983, hvor de 2 mandskaber mødtes i finalen om VM for klubhold, og resultatet blev såmen også en gentagelse fra TokyoAndré Lima blev første målscorer på den topmoderne arena med sit mål efter bare 9 minutter, og angriberen med fortid i tysk fodbold undlod ikke at sende en hilsen til ærkerivalerne Internacional. Fejringen a la Kidiaba bragte minderne frem om bysbørnenes pinlige exit til Mazembe ved VM for klubhold 2010 til stor jubel for de 60.540 tilskuere. Heiko Westermann fik udlignet for Frank Arnesens mandskab midt i 2. halveg, men med bare 3 minutter før tid sørgede Marcelo Moreno for den forløsende scoring.
Arena Grêmio bliver helt sikkert en gevinst for klubben i Porto Algre, og man må undre sig over at dette flotte stadion ikke er i spil til VM 2014 i Brasilien.