torsdag den 5. marts 2015

Første 'kineser' udtaget til det brasilianske landshold

Den brasilianske landstræner Carlos Dunga udtog i dag 23 spillere til testkampene mod Frankrig og Chile den 26. og 29. marts. Landsholdsbossen havde en lille overraskelse i ærmet, idet angriberen Diego Tardelli fra Shandong Luneng kom med i gruppen af spillere, som får nogle hårde kampe på hhv. Stade de France i Paris og Emirates Stadium i London.

Diego Tardelli var ellers dømt ude efter, da han ligesom landsholdskandidaterne Ricardo Goulart og Éverton Ribeiro valgte at fortsætte karrieren i en af de mere eksotiske ligaer, men landstræner Dunga med fortid i japansk fodbold valgte altså at ville se angriberen fra Shandong Luneng an endnu en gang. Dermed er der skrevet et nyt kapital i fodboldhistorien, idet Diego Tardelli bliver den første 'kineser', som bliver udtaget til det brasilianske landshold.

Diego Tardelli har mere eller mindre været fast med på landsholdet efter at Carlos Dunga overtog tropperne efter nedsmeltningen ved VM. Det helt store gennembrud i den kanariegule trøje for den snart 30-årige Tardelli kom den 11. oktober 2014, hvor den daværende Atlético-MG-angriber leverede de to scoringer, som sørgede for en brasiliansk 2-0 triumf over Argentina og Messi i årets 'Superclassico das Américas'.

Ellers er det værd at bemærke at Marcelo er tilbage i landsholdsvarmen, og at fem spillere fra den brasilianske liga har fundet vej til truppen. Blandt de hjemlige idoler finder vi bl.a. Robinho, som for tiden er i forrygende form for Santos. Så sent som i weekenden sørgede driblekongen for to scoringer i 'Fiskenes' 4-2 sejr over Linense i Campeonato Paulista.

Så var der lige en specialudtagelse på falderebet. Den 70-årige Jairzinho er nemlig med i flyet til Europa, hvor han skal fungere som en slags rådgiver for Dunga. Vi har i den grad tale om en historisk person. Jairzinho udødeliggjorde sit navn ved VM i 1970, hvor 'O Furacão' '(Orkanen) fra sin position i højre angrebsside scorede i alle Brasiliens kampe på vej mod landets tredje verdensmesterskab.

Truppen til kampene mod Frankrig og Chile er som følger:

Målmænd: Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Grêmio) og Diego Alves (Valencia)

Forsvar: David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atlético Madrid), Fabinho (Monaco), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luís (Chelsea) og Danilo (Porto)

Midtbane: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Souza (São Paulo) og Oscar (Chelsea)

Angreb: Roberto Firmino (Hoffenheim), Willian (Chelsea), Neymar (Barcelona), Philippe Coutinho (Liverpool), Diego Tardelli (Shandong Luneng), Robinho (Santos) og Douglas Costa (Shakhtar Donetstk)

Diego Tardelli kan blive første 'kineser' i den brasilianske landsholdstrøje (Foto: O Globo) 

'Orkanen' fra 1970 Jairzinho skal hjælpe Dunga under kampene i Europa (Foto: O Globo)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar